Zdá sa, že k lepšiemu.

Pripravovaná séria telefónov Pixel 8 by mohla byť vo viacerých oblastiach veľmi zaujímavou alternatívou k sérii Samsung Galaxy S23. Naznačuje to aj minulotýždňová správa o podstatne vylepšených fotoaparátoch. Nová správa z portálu 9to5google však naznačuje, že užitočné zmeny sa pripravujú aj pri displejoch oboch zástupcov série Pixel 8.

Google Pixel 8 Pro s teplomeromZdroj: SmartPrix
Google Pixel 8 Pro s teplomerom

Pixel 8

Pravdepodobne najväčšia zmena sa pripravuje pri modeli Pixel 8. Hoci samotné parametre displeja sú hodné vlajkovej lode roka 2023, tak pri jednom parametri určite zbystria aj fanúšikovia kompaktných telefónov. Telefón totiž dostane plochý 6,17-palcový OLED displej s rozlíšením 1080 × 2400 pixelov a obnovovacou frekvenciou 120 Hz

Na základe zverejnenej správy môžeme očakávať displej s rozmermi 64 × 143 mm a oproti predchodcovi bude mať zaoblenejšie rohy. V súvislosti s obnovovacou frekvenciou sú potvrdené možnosti zobrazenia pri 10 Hz, 30 Hz alebo 60 Hz v závislosti od zobrazovaného obsahu. Maximálny jas pri modeli Pixel 8 bude 1 400 nitov.

Zdroj: AndroidAuthority
Pixel 8 a 8 Pro: Displeje odkrývajú dôležité zmeny

Pixel 8 Pro

Väčší Pixel 8 Pro bude mať tradične veľký plochý 6,7-palcový OLED displej s rozlíšením 1 344 × 2 992 pixelov s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Aj v prípade modelu Pixel 8 Pro sa Google rozhodol použiť zaoblenejšie rohy, čo umožní pohodlnejšie držanie aj takto veľkého zariadenia.

Maximálny jas by sa mal zastaviť na úrovni 1 600 nitov, čo je menej, pri modeloch série Galaxy S23, Xiaomi 13 alebo iPhone 14 Pro. Obnovovacia frekvencia displeja dosahuje najnižšiu hodnotu iba 5 Hz. 

Google Pixel 8 ProZdroj: SmartPrix
Google Pixel 8 Pro

Staršie správy dokonca naznačili, že do série Pixel 8 má namierené aj netradičný prvok výbavy. Ten sa vo vlajkovom segmente doteraz snáď ani neobjavil, avšak na základe leaku sa zdá, že práve model Pixel 8 Pro by mal byť vybavený infračerveným teplomerom, ktorý má byť umiestnený priamo pod kruhovým LED bleskom vo vnútri zostavy fotoaparátov. Pomocou teplomeru bude síce možné merať telesnú teplotu, avšak nie je vylúčené, že svoje využitie nájde aj pri iných činnostiach.

V každom prípade sa zdá, že Google tento rok zapracuje na lepšej ergonómii svojich smartfónov, avšak najviac potešia kompaktnejšie rozmery základného Pixelu 8, ktorý tak môže svojimi rozmermi konkurovať modelu Galaxy S23.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.