Používatelia na kompaktné telefóny nezanevreli.

Aj preto sa výrobcovia stále snažia uvádzať telefóny s uhlopriečkou okolo 6-palcov. Medzi aktuálnymi modelmi tak nechýbajú telefóny ako napríklad Samsung Galaxy S23 alebo iPhone 14 Pro. Hoci je pravdepodobné, že výrobcovia sa neodvážia ísť pod hranicu 6-palcových displejov, tak je vždy vítané, keď niektorý z nich sa pripravuje na uvedenie telefónu s kompaktnými rozmermi.

Nový príspevok Rossa Younga naznačuje, že skupinu kompaktných telefónov čoskoro rozšíri aj Google so svojím novým telefónov Pixel 8. Tento model by mal podľa Younga dostať 6,16-palcový OLED panel, ktorý bude od mája vyrábať Samsung. Rozhodne tak ide o potešujúcu správu, keďže Pixel 7 mal vo svojej výbave 6,32-palcový displej.

Google Pixel 8 ProZdroj: Smartprix
Google Pixel 8 Pro

Na druhej strane však bude stáť Pixel 8 Pro, ktorý si zachová klasický rozmer veľkých telefónov, ktorý je na úrovni 6,7-palca. Ešte predtým, ako Google uvedie novú vlajkovú sériu Pixel 8, spoznáme posledný model zo série Pixel 7. Novinka Pixel 7a bude predstavená počas konferencie Google I/O 2023, ktorá svoje brány aj tento rok otvorí 10. mája.

Google I/OZdroj: WIRED
Google I/O

Google I/O 2023

Počas vývojárskej konferencie spoločnosť čiastočne informuje aj o svojich pripravovaných hardvérových novinkách. Aj preto sa očakávajú prvé oficiálne správy o skladacom smartfóne Google Pixel Fold alebo Pixel tabletoch. Nie je však vylúčené, že Google sa podelí aj o informácie o nových slúchadlách Pixel Buds Pro. Je však možné, že pomerne veľkou témou počas konferencie bude umelá inteligencia a chatboti. Aj preto sa očakáva, že spoločnosť oficiálne spustí projekt Bard, ktorý by mal konkurovať ChatGPT.

Pokiaľ sa však vrátime k Pixelom 8 a 8 Pro, tak je dobré vedieť, že rozmery displejov pochádzajú od človeka, ktorý dlhé roky pôsobí v odvetví, čiže ide o veľmi vierohodný zdroj.

Dizajn

Nedávne rendery naznačili, že Google pri sérii Pixel 8 použije mierne zaoblené hrany, ako aj lištu fotoaparátu. Okrem toho sa na internete objavili ochranné puzdra, ktoré síce neodhaľujú žiadne nové detaily, avšak potvrdzujú očakávaný dizajn. Nie je však jasné, do akej miery sú tieto obrázky vierohodné.

Zdroj: GSMArena 1, 2

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.