Vraj to bude viac ako 263 gramov.

Presne toľko totiž váži Samsung Galaxy Z Fold4, ktorý je považovaný za najlepší skladací telefón súčasnosti. V uplynulých mesiacoch viacero výrobcov vydalo svoje moderné skladacie telefóny, pričom už onedlho by sa k nim mal pridať aj Google so svojím prvým skladacím teflónom Pixel Fold. Nie je žiadnym tajomstvom, že spoločnosti Google vydanie tohto modelu trvalo neskutočne dlho. Pokým Samsung sa už pripravuje na uvedenie piatej generácie skladacích telefónov, tak Google by mal onedlho predstaviť svoj prvý telefón s ohybným displejom.

Google Pixel FoldZdroj: GSMArena
Google Pixel Fold

Portál GSMArena informuje, že Google Pixel Fold bude podľa nových informácií poriadne ťažký. Údajne bude ťažší ako Galaxy Z Fold4, za čo bude zodpovedná veľká batéria, ktorej kapacita by sa mala priblížiť hodnote 5000 mAh. Hoci kapacita batérie telefónu Pixel Fold nebola zverejnená, tak na základe existujúcich skladacích telefónov ju vieme odhadnúť. Pokým Z Fold4 má 4 400 mAh batériu a Oppo Find N2 4 520 mAh batériu, tak kapacita batérie modelu Pixel Fold sa očakáva na úrovni približne 4700 mAh.

Pokiaľ by sme sa mali zamerať na hmotnosť skladacieho telefónu spoločnosti Google, tak zdroj tvrdí, že tá by sa mala priblížiť malému tabletu. Toto tvrdenie by však mohlo byť predzvesťou pomerne nelichotivého faktu. Pripravovaný Pixel Fold by tak mohol mať hmotnosť na úrovni až 300 gramov. 

Porovnanie rozmerov displejov skladacích telefónov Oppo, Google, SamsungZdroj: GSMArena
Porovnanie rozmerov displejov skladacích telefónov Oppo, Google, Samsung

Veľmi dobrou pomôckou môže byť aj grafika vyššie, ktorá údajne zobrazuje veľkosti rozložených displejov Oppo Find N2 (zelená), Pixel Fold (červená) a Galaxy Z Fold4 (modrá). Samotná grafika zobrazuje aj jeden dôležitý fakt. Pokým Galaxy Z Fold4 sa otvára na výšku, tak Pixel Fold sa bude otvárať na šírku, rovnako ako Oppo Find N2. To môže telefónu spoločnosti Google priniesť výhody, ktoré sme si obľúbili už pri telefóne Oppo Find N.

Predstavenie skladacieho telefónu Google Pixel Fold by malo byť na konferencii Google I/O, ktorá sa tradične koná v máji.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.