Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po dlhom vývoji spúšťa slovenská vývojárska firma Pixel Federation na čínsky trh  jeden zo svojich najväčších hitov, puzzle free to play hru Diggy’s Adventure. Tento krok je pre firmu významným míľnikom a taktiež jedinečnou príležitosťou rozšíriť jej celosvetové pôsobenie.

Diggy’s Adventure je na trhu už 8 rokov a počas tejto doby si hru už stihlo zahrať viac, ako  43 miliónov hráčov z celého sveta, pričom sa jej komunita stále rozrastá.

Hra je momentálne dostupná v 27 jazykoch, vrátane najnovšie pridanej čínštiny. Expanzia na čínsky trh sa začala v novembri 2017, keď sa Pixel Federation spojila so spoločnosťou MyGamez, ktorá sa špecializuje na publikovanie zahraničných hier v Číne. Firma MyGamez pomohla vývojárom zdolať viaceré výzvy, či už technického alebo právneho charakteru.

Čínska mobilná verzia Diggy’s Adventure. Zdroj: Pixel Federation

Čínska mobilná verzia Diggy’s Adventure. Zdroj: Pixel Federation

Dostupné pre iOS

Zatiaľ sa firma Pixel Federation rozhodla vydať aplikáciu iba pre zariadenia s operačným systémom iOS. Vzhľadom na to, že v Číne nie je dostupný Google Play, je vydanie Diggy’s Adventure pre čínsky trh mobilných zariadení s operačným systémom Android o čosi zložitejšie. Podľa informácií od Pixel Federation však už firma komunikuje s možnými partnermi, ktorí by jej pomohli s vydaním hry aj pre Android.

Upravená verzia hry pre čínsky trh

Vývojári chcú poskytnúť čínskym hráčom čo najlepší zážitok, preto preložili hru do zjednodušenej čínštiny a upravili niektoré grafické prvky v súlade s preferenciami čínskych užívateľov. Počas celého tohto procesu spolupracovali s vládnou agentúrou a taktiež im s úpravami pomáhala agentúra MyGamez.

Momentálne obsahuje čínska verzia Diggy’s Adventure iba región Egypt, avšak ďalšie regióny, ako aj Live Ops budú pridané v blízkej budúcnosti.

Čínska mobilná verzia Diggy’s Adventure. Zdroj: Pixel Federation

Čínska mobilná verzia Diggy’s Adventure. Zdroj: Pixel Federation

Hra Diggy’s Adventure je pripravená expandovať

“Sme veľmi radi, že čínskym hráčom môžeme priniesť našu najobľúbenejšiu hru a dúfame, že ich chytí za srdce! Čína je obrovský a rýchlo rastúci trh a sme hrdí na to, že sa môžeme stať jeho súčasťou. Bola to veľmi dlhá cesta, ale sme nadšení, že môžeme hľadať nové príležitosti.” hovorí Filip Polášek, producent Diggy’s Adventure.

Diggy’s Adventure ponúka svojim hráčom 7 vzrušujúcich regiónov na hranie. “Sme pripravení flexibilne reagovať na požiadavky čínskeho trhu, aby sme mohli zdieľať hru s čo najširším publikom,” dodávajú vývojári.

Značky: