Návrat však nemusí byť ľahký.

Už počas júna, generálny riaditeľ spoločnosti Xiaomi Lei Jun, zverejnil stratégiu značky pre jednotlivé  produktové rady. Napríklad populárny rad Redmi má ponúkať zariadenia s čo najlepšou možnou hodnotou za prijateľnú cenu, zatiaľ čo rad Mi sa bude aj naďalej zameriavať na zavádzanie najnovších inovácií predovšetkým v oblasti hardvéru.

Vtedajšie vyjadrenie generálneho riaditeľa tiež potvrdilo, že spoločnosť tento rok neplánuje predstaviť žiadny smartfón zo série Mi Note a Mi Max. Teraz na jeseň sa však zdá, že plány spoločnosti sa zmenili.

Nový príspevok od Ice Universe na Twitteri informuje, že modelový rad Mi Note sa ešte pred koncom tohto roka oživí príchodom Mi Note 10. Posledný model z radu – Mi Note 3, bol predstavený už pred viac ako 3 rokmi. Je teda aj pomerne prekvapujúce, že Xiaomi plánuje prinavrátiť život tomuto modelovému radu.

Smartfóny Mi Note patrili k prvotriednym zariadeniam a prvé dve generácie ponúkali špecifikácie takmer vlajkových lodí a predovšetkým veľké displeje. Následne sa však Xiaomi rozhodlo s príchodom Mi Note 3 ponúknuť slabšie parametre (v porovnaní s vlajkovými modelmi) a menší displej.

Redmi Note 5A Prime

Od tej doby sa pritom rad Redmi každým rokom zlepšoval (neskôr vznikla samostatná značka) a novšie modely, ako napríklad K20 / Mi 9T a ich Pro verzie, dokázali vyplniť medzeru, ktorá vznikla po rade Mi Note v portfóliu Xiaomi. Pokiaľ sa línia Mi Note skutočne vracia (čo by bolo naozaj veľmi zaujímavé), tak si budeme musieť počkať na oficiálne potvrdenie aj od spoločnosti Xiaomi.

Môže sa tak stať už koncom októbra.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Recenzia Xiaomi Redmi Note 7: Cenovo atraktívna klasika

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.