Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vedľa kompatibility s cloudovou platformou Nebula a spolupráce s bezdrôtovými prístupovými bodmi Zyxel ponúkajú bezpečnostné brány USG FLEX tiež nové funkcie pre detekciu a riešenie hrozieb, ochranu podľa princípu nulovej dôvery a službu SecuReporter. Viac o novom riešení pre ešte lepšie zabezpečenie sietí zdelí Kevin Drinkall, manažér spoločnosti Zyxel pre rozvoj trhu s bezdrôtovými a cloudovými produktami, región EMEA.

Nebula je novo kompatibilné tiež s bezpečnostnými bránami série USG FLEX. To je skvelá správa, pretože teraz nielenže môžete tieto zariadenia monitorovať a spravovať na diaľku, ale tiež máte k dispozícii nové funkcie, vďaka ktorým naše bezpečnostné a bezdrôtové produkty fungujú v tandeme, čím zákazníkom poskytujú lepšiu ochranu.

A pretože pomocou platformy Nebula je možné novo spravovať bezdrôtové i bezpečnostné produkty, dokážeme zladiť dáta zo všetkých zariadení a zaistiť vzájomnú spoluprácu týchto produktov. Tieto funkcie nám vďaka svojej spolupráci umožňujú rýchlejšie identifikovať a izolovať potenciálne hrozby v sieti.

Pokiaľ sa napríklad k WiFi chce pripojiť notebook, ktorý nespĺňa príslušné bezpečnostné požiadavky, prístup mu bude až do vyriešenia problému zamietnutý. Vedľa toho sme tiež vylepšili funkcie pre monitoring užívateľskej aktivity na sieti a pre odhaľovanie podozrivého alebo neštandardného chovania užívateľov.

Lepšie schopnosti a kontrola

Vedľa funkcie pre riadenie prístupu do siete je séria USG FLEX naviac posilnená o dvojfaktorovú autentizáciu, ktorá podstatne uľahčuje overenie identity užívateľov pri ich prihlasovaní do siete. Táto dodatočná kontrola štandardne funguje tak, že pri procese prihlasovania do siete musí užívateľ zadať tiež kód zaslaný aplikáciou Google Authenticator.

Dvojfaktorovú autentizáciu je možné používať bez ohľadu na to, či sa užívateľ pripojuje prostredníctvom zabezpečeného point-to-point tunelu alebo VPN. Len na okraj podotýkame, že obe z uvedených možností sú k dispozícii hneď na niekoľkých bezpečnostných bránach značky Zyxel. Dvojfaktorová autentizácia slúži ako dodatočná a vysoko efektívna bezpečnostná vrstva, ktorá sieť dôsledne chráni proti tomu, aby sa do nej automaticky pripojovali nezvaní hostia, napr. ľudia, ktorým sa podarí získať prístup k notebooku oprávneného užívateľa.

Nulová dôvera

Stále dôležitejšou rolou v rámci riadenia prístupu do siete hrá princíp nulovej dôvery. Dôvodom sú nielen dômyslnejšie hrozby, ale tiež rastúce počty užívateľov, ktorí sa do siete pripojujú z domu. Vzhľadom k rozmachu home office je dôležité mať lepší prehľad o užívateľoch a ich aktivitách na sieti a nesústrediť sa iba na jednotlivé zariadenia a pripojenia. Keď zamestnanec pracuje mimo svoju kanceláriu, nemôžete si byť absolútne istí tým, kto práve sedí pri jeho zariadení.

Ďalším podstatným vylepšením je integrácia služby SecuReporter do platformy Nebula, čo znamená, že novo máte prostredníctvom tejto platformy k dispozícii podrobné reporty o hrozbách. Hoci aj v tomto prípade platí príslovie „žiadne správy, dobré správy“, niektorí zákazníci si možno budú klásť otázku, za čo teda platia, keď nedostanú žiadne správy? Odpoveďou je služba SecuReporter pre jednoduché zobrazenie, analýzu a reporting aktivít a detekovaných a eliminovaných hrozieb. SecuReporter je veľmi praktický nástroj, ktorý ocenia správcovia sietí aj poskytovatelia riadených služieb.

Stačí sa prihlásiť

Tieto dodatočné funkcie, ktoré sú možné vďaka kompatibilite platformy Nebula so sériou USG FLEX, dokonale ilustrujú to, ako zásadne sa rozšírili schopnosti tejto platformy od jej uvedenia na trh. Táto funkcionalita je naviac kompletne k dispozícii na jednom mieste, pričom všetko, čo musí užívateľ urobiť, je prihlásiť sa.

Vďaka novým funkciám pre detekciu a riešenie hrozieb, ochrane podľa princípu nulovej dôvery, službe SecuReporter a dokonalejšiemu zabezpečeniu predstavuje kombinácia brán USG FLEX, bezdrôtových prístupových bodov Zyxel a platformy Nebula ponuku, ktorá určite stojí za pozornosť.

Značky: