Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Zyxel prichádza s novou platformou, ktorá obchodným partnerom umožňuje jednoducho obnovovať všetky licencie z jedného miesta, poskytovať hodnotnejšie služby a byť bližšie svojim zákazníkom. Podrobnosti zdelí Petr Koudelka, Senior Sales Engineer.

Služba s pridanou hodnotou

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer v spoločnosti Zyxel Communications Czech

Správa a obnova licencií patrí medzi úlohy, ktoré zákazníci prakticky vždy nechávajú na svojich dôveryhodných partneroch. Z pohľadu zákazníka sa jedná o logické riešenie a z pohľadu predajcu alebo poskytovateľa riadených služieb o príležitosť ponúkať službu s pridanou hodnotou.

Naša spoločnosť už nejakú dobu prevádzkuje online platformu MyZyxel, v ktorej obchodní partneri môžu kedykoľvek registrovať zariadenia a aktivovať služby pre svojich zákazníkov. Jedná sa o extrémne flexibilný a praktický nástroj pre jednoduchú obnovu a aktualizáciu licencií.

Pretože ale len máloktorý zákazník si všetky sieťové produkty zabezpečí naraz, je bežné, že na každé zariadenie sa vzťahuje iný termín obnovy jeho licencie. A práve tu nastávajú komplikácie, pretože potrebujete niekoho, kto bude evidovať termíny vypršania licencií a kvôli ich predĺženiu pravidelne navštevovať platformu MyZyxel. Často sa naviac stáva, že registráciu jednotlivých produktov majú na starosti rôzni ľudia, čo celú situáciu len ďalej sťažuje. Nie je potom prekvapením, keď sa na predĺženie licencie sem tam zabudne.

Dokonalý prehľad o licenciách

Aby sme našim partnerom uľahčili správu zákazníckych licencií, vytvorili sme platformu Circle, ktorá umožňuje registráciu všetkých zariadení a správu a obnovu ich licencií z jedného miesta. Pomocou platformy Circle môžete vytvárať skupiny produktov, produkty a ich licencie registrovať a aktivovať a tiež, a to je zrejme najväčšia výhoda pre našich partnerov, zjednotiť termíny obnovy licencií pre jednotlivých zákazníkov alebo podľa jednotlivých produktových skupín, oddelení, divízií, lokalít či akýchkoľvek iných preferovaných kritérií.

Platforma ďalej umožňuje vyhľadanie produktov v sieti a prístup ku kompletnej histórii produktu vrátane informácií o tom, kedy bol produkt zakúpený a kedy boli aktivované a predĺžené jeho licencie.

Ďalšou veľmi praktickou funkciou je možnosť licenciu priamo v platforme Circle uhradiť kreditnou kartou a okamžite aktivovať. Licencie môžete samozrejme aj naďalej zakúpiť prostredníctvom našich distribučných kanálov a aktivovať pomocou kľúča, avšak veríme, že najmä v prípade urgentných projektov uvítate flexibilitu spojenú s okamžitou platbou a aktiváciou licencií.

Bližšie k zákazníkom

Platforma Circle všetko, čo súvisí s licenciami Zyxel, poskytuje na jednom mieste, čím našim partnerom výrazne uľahčuje správu licencií zákazníkov a šetrí drahocenný čas. Vďaka platforme Circle už nehrozí, že blížiaci sa koniec platnosti licencie zostane bez povšimnutia. To je dobrá správa najmä pre predajcu a poskytovateľa riadených služieb, ktorého zákazníci nasadzujú produkty značky Zyxel v celej svojej sieti.

Za zmienku určite stojí tiež to, že máme v pláne platformu Circle postupne rozšíriť a prepojiť s Nebulou, t.j. naším cloudovým systémom pre vzdialený monitoring a správu zariadení Zyxel. Predstavenie platformy Circle je súčasťou nášho dlhodobého plánu zjednodušiť licencie k produktom Zyxel a umožniť našim partnerom, aby boli bližšie svojim zákazníkom a mohli im poskytovať kompletnú riadenú službu s vyššou pridanou hodnotou.

Momentálne je možné pomocou platformy Circle spravovať licencie pre naše bezpečnostné produkty, avšak už čoskoro jej záber rozšírime o prepínače a bezdrôtové zariadenia pre firmy. Ďalšie novinky potom budú prichádzať v priebehu celého tohoto roku. V prípade akýchkoľvek dotazov sa prosím obráťte na svojho account manažéra v spoločnosti Zyxel.

Značky: