Náhlavná súprava pre virtuálnu realitu Sony PlayStation VR2 príde na trh presne po dvoch rokoch od prvého oznámenia.

Nový headset sa do predaja dostane 22. februára 2023 a bude stáť 550 dolárov, v Európe 599,99 eura. V balení budú dva ovládače PS VR2 Sense a stereofónne slúchadlá, keďže súčasťou tohto headsetu nie je integrované audio (má však zabudovaný mikrofón). Predobjednávky Sony spustí 15. novembra. K dispozícii bude aj balík za 649,99 eura, ktorý bude obsahovať ešte hru Call of the Mountain.

Samostatne bude možné k headsetu dokúpiť nabíjaciu stanicu pre ovládače za 49,99 eura, vďaka čomu ich nebude potrebné pripájať ku konzole PS5. S PS4 nová náhlavná súprava nebude fungovať a rovnako nebude podporovať ani hry z pôvodnej PlayStation VR.

Cena headsetu je podstatne vyššia ako u predchádzajúcej generácie. Avšak napríklad portál ArsTechnica.com upozorňuje, že od roku 2016, kedy prišla na trh PlayStation VR za 399 dolárov, stúpla inflácia a nová generácia nepotrebuje externú sledovaciu kameru, ktorá bola potrebná na hranie viacerých hier u pôvodného PlayStation VR. Tú pritom bolo treba dokúpiť samostatne.

Zdroj: Sony
PlayStation VR2 nabíjacia stanica pre ovládače

Sony očakáva, že pri začiatku predaja novej súpravy bude dostupných už viac ako 20 herných titulov. Na predobjednávku spolu s headsetom bude od 15. novembra dostupných týchto šesť hier:

  • The Light Brigade
  • Cities VR
  • Cosmonious High
  • Hello Neighbor: Search and Rescue
  • Zenith: The Last City
  • Tentacular

Technické špecifikácie novej náhlavnej súpravy sú známe už dlhšie. Základom je OLED displej s rozlíšením 2400 x 2000 bodov pre každé oko, 110-stupňové zorné pole a maximálna obnovovacia frekvencia 120 Hz.

Headset je vybavený kamerami na sledovanie očí aj na sledovania okolia. Na pripojenie k PS5 poslúži jediný kábel.

Zdroj: Blog.playstation.com, ArsTechnica.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.