Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

„Esúvečka” sú na najlepšej ceste prevziať vládu nad svetom automobilov.

Podľa údajov spoločnosti Jato Dynamics tvorili v prvom kvartáli tohto roku až 30%  zaregistrovaných áut. Čo je ešte zaujímavejšie, bolo to takmer o 15% viac ako pred rokom. Na ceste na vrchol pomohli SUV-čkam vo veľkej miere dámy. Ženy si totiž s veľkou obľubou sadajú za volant áut tohto typu. Preto sa dnes odpoveď na otázku ,,Po čom ženy túžia?” zdá byť jednoduchá – po SUV-čkach.

Keď okolo vás prechádza SUV a hodíte očkom na vodiča, čoraz častejšie zbadáte za volantom ženu. Prečo? Nie je žiadnym objavom, že ženy si nevyberajú vozidlo len podľa farby, ale kladú omnoho väčší  dôraz na bezpečnosť ako muži.  Preto ich zaujímajú väčšie, pevnejšie autá a  veľmi často  ich voľba padne práve na SUV. Vyberajú si ich rovnako sebavedomé, aktívne, single manažérky ako maminy s deťmi.

Prvým plusom je priestranná kabína auta, ktorá chráni pasažierov. Nie je to však jediná prednosť – v SUV-čkach  sedia cestujúci vyššie, preto vodička skôr zbadá blížiace sa nebezpečenstvo a môže rýchlejšie zareagovať.   V mnohých typoch týchto vozidiel jej pomáhajú systémy aktívnej bezpečnosti.  Príkladom môže byť model Toyota RAV4, ktorá sa v minuloročnom prieskume spoločnosti Experian umiestnila medzi vozidlami s veľkou šancou prilákať práve ženy.

BEZPEČNEJŠIE

Obľúbenú Toyotu dostať kúpiť so systémom Toyota Safety Sense.  Balík aktívnej bezpečnosti zahŕňa  systémy včasného varovania v prípade kolízie s detekčným systémom pre chodcov, varovanie pred neúmyselnou zmenou jazdného pruhu s funkciou návratu alebo detekciu únavy vodiča. Balík obsahuje aj aktívny tempomat, ktorý prispôsobuje rýchlosť k vzdialenosti od ostatných vozidiel a diaľkové svetlá, ktoré automaticky prepínajú na stretávacie, aby nedochádzalo k oslepovaniu protiidúcich vodičov.

SUV-čka ukrývajú v rukáve, lepšie povedané v podvozku, aj dva ďalšie tromfy. Veľmi často sú dostupné vo verzii s pohonom všetkých štyroch kolies a svetlú výšku majú vyššie ako bežné kompakty. Vďaka pohonu oboch náprav sú bezpečnejšie na zasnežených a klzkých vozovkách, s minimálnym rizikom šmyku. Väčšia svetlá výška pomáha pri prekonávaní vysokých obrubníkov a uľahčuje parkovanie.

JEDNODUCHŠIE, PRIESTRANNEJŠIE

Výpočet výhod SUV-čiek sa ešte nekončí. V priestrannej kabíne jednoduchšie podáte deťom, čo potrebujú, zapnete pásy na detskej autosedačke, do batožinového priestoru uložíte viac nákupov či kufrov a batohov na dovolenku. Toyota RAV4 je navyše dostupná s inteligentným kľúčom a bezdotykovým otváraním kufra. Vďaka tomu netreba po úspešných nákupoch ukladať tašky na zem, aby sme otvorili kufor. Pri vychádzaní z parkoviska ukáže panoramatický monitor s kamerovým systémom 360° všetky prekážky v blízkosti.

Mnohé ženy život naučil, že pekný vzhľad a praktickosť nie vždy kráčajú ruka v ruke. Esúvečiek sa to však netýka. Auto s pevnou, dynamickou siluetou nepochybne vzbudzuje pozornosť a je dobrou vizitkou aj pre majiteľa. Stojí za zmienku,  že vystupovanie z tohto typu auta v elegantných šatách a vo vysokých podpätkoch je omnoho jednoduchšie ako pri iných modeloch.

SUV-čka si skrátka získali srdcia žien do takej miery, po akej márne túžia mnohí muži.  Ponúkajú bezpečnosť, komfort, sú praktické a výborne vyzerajú. Ktorá by sa nezaľúbila?