Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Šampionát v ľadovom hokeji, ktorý sa momentálne odohráva v dvoch najväčších slovenských mestách, nie je úspechom len pre Slovensko, ale aj pre slovenského dopravcu Slovak Lines. Davy hokejových fanúšikov každodenne napĺňajú autobusy na linke Bratislava-Viedeň, čo spôsobilo aj citeľný nárast počtu prepravených ľudí.

Prepravca Slovak Lines zaznamenal na linke Bratislava–Viedeň medziročne približne 50 % nárast počtu cestujúcich v porovnaní s tým istým obdobím minulého roku.

Bratislava a Košice sú momentálne zrejme tými najpríťažlivejšími destináciami pre tisíce fanúšikov športu a ľadového hokeja z celého sveta. Keďže zápasy sú rovnomerne rozdelené medzi Bratislavu a Košice, Slovak Lines prijal mimoriadne opatrenia na zabezpečenie hladkej prepravy ľudí aj medzi týmito dvomi metropolami Slovenska. Podľa hovorkyne spoločnosti Evy Vozárovej je však výrazný nárast počtu cestujúcich spôsobený najmä posilnením najfrekventovanejšej linky medzi Bratislavou a Viedňou.

Správne sme odhadli zvýšené požiadavky zákazníkov na prepravu medzi hlavnými mestami oboch krajín. Majstrovstvá denne prilákajú nadšencov hokeja z rôznych krajín, no najmä Rusov, Švédov, Fínov, ale aj Kanaďanov a Američanov. K hladkému priebehu zrejme pomohlo aj zvyšovanie informovanosti fanúšikov a zdôraznenie potreby kúpiť si cestovný lístok vopred,“ hovorí Vozárová.

Zrýchlené spoje Slovak Lines zaručili hladký priebeh

Bežne premáva z Bratislavy na letisko Schwechat 25 autobusových spojov spoločnosti, vrátane 7 zrýchlených. V súčasnom období však vďaka majstrovstvám sú niektoré spoje vypredané a v určitých hodinách je zároveň potrebné nasadzovať posilové spoje.

Pred šampionátom sme cestujúcich motivovali k predbežnému nákupu cestovných lístkov, čo sa ukázalo ako správny postup. Pomohla nám aj analýza dát z webstránky a mobilnej aplikácie, vďaka ktorej kontinuálne zlepšujeme systém nákupu lístkov a vyhľadávania liniek,“  dodáva Vozárová.

Najľahším spôsobom na nákup lístka je mobilná aplikácia Slovak Lines. Druhou možnosťou je nákup cez webstránku dopravcu, ktorá je pre kupujúcich dostupná až v 4 jazykových mutáciách. V čase majstrovstiev je pri pokladniach Autobusovej stanice Nivy v Bratislave umiestnený aj infostánok, ktorý uľahčuje orientáciu a poskytne informácie všetkým fanúšikom.

Značky: