Ako vyzerá slovenská alternatíva k Pokémon GO?

Pokémon GO je fenomén tohto roka. Popularita aplikácie sa v posledných týždňoch stabilizovala a hoci časť hráčov hru prestala hrať, stále patrí k špičke v segmente mobilných aplikácií.

Ako to už býva, každý fenomén so sebou prináša zástup ďalších aplikácií, ktoré sa snažia vyťažiť zo záujmu o úspešnú aplikáciu maximum. V prípade Pokémon GO je to aj slovenská hra Pocket Animal GO. V nej však nebudete chytať Pokémonov, ale vypúšťať na slobodu zajaté zvieratká.

V Pocket Animal GO si vytvoríte svojho avatara, budete púšťať zvieratka na slobodu, rozbíjať krabice a nosiť vajcia

Koncept a myšlienku aplikáciu chválime. Horšie je to z hľadiska hrateľnosti, ktorá nedosahuje zábavnosť originálu. Aj Pocket Animal GO berie do úvahy prejdenú vzdialenosť, avšak v tomto prípade nemusíte mať aplikáciu neustále zapnutú. Hra jednoducho porovná vašu aktuálnu lokalitu s poslednou známou lokalitou telefónu. Výhodou tohto riešenia je, že si rýchlo nevybijete batériu v telefóne a že nemusíte počas cestovania neustále pozerať do telefónu. Nevýhodou je, že jedinou motiváciou k hraniu, resp. k občasnému zapnutiu aplikácie, tak bude vaša chuť púšťať zvieratká na slobodu.

Minimalistické grafické spracovanie chválime, vadí nám však, že mnohé činnosti trvajú v hre zbytočne dlho. Či už ide o páčenie krabice alebo liahnutie vajca. Hoci ide o výtvor slovenských vývojárov, hra je dostupná iba v angličtine. Pocket Animal GO si môžete stiahnuť z obchodu Google Play zadarmo. iOS verzia zatiaľ nie je dostupná.

App Store

Hra je aktuálne dostupná iba pre Android, stiahnite si ju kliknutím na ikonu Získať na Google Play

Prečítajte si aj:

Pokémon GO: Tipy, triky a všetko, čo potrebujete vedieť (doplnené)

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit