Čínska spoločnosť si za ostatné dva roky prešla ťažkým obdobím.

Zdá sa však, že ani v tejto situácii sa nehodlá vzdať. Práve naopak. Aj po prísnych opatreniach zo strany USA, nám Huawei každoročne predstavuje nové modely telefónov, ktoré stále majú čo povedať. To aj napriek tomu, že stále nepodporujú služby Google. Práve to je aj dôvod, prečo sa Huawei celosvetovo prepadol v predajoch a nepatrí do “silnej trojky”. 

Stále sa však nájde veľa fanúšikov značky, ktorým sa telefóny Huawei jednoducho páčia z viacerých dôvodov. Dobrou správou nielen pre nich teraz je, že Huawei plánuje už 2. novembra predstaviť svoj ďalší skladací smartfón v tvare písmena V.

Huawei Pocket SZdroj: GSMArena

Huawei zároveň oficiálne potvrdil, že nástupca modelu P50 Pocket bude predstavený budúci týždeň. Hoci technické parametre tohto telefónu nepoznáme, telefón bude vraj poháňať čipová sada Snapdragon 888 4G. Ide tak o rovnaký čipset, ktorý poznáme práve z modelu P50 Pocket.

Skladacia novinka bude niesť označenie Pocket S a na trh bude uvedená v štyroch rôznych farbách: modrej, zelenej, ružovej a žltej. Očakáva sa, že Huawei na trh uvedie aj o niečo lacnejšiu verziu modelu Pocket S. Tento telefón by mal byť vybavený čipsetom Snapdragon 778G, ktorý v oblasti výkonu bude stále veľmi atraktívny. V zariadeniach bude v závislosti od trhu nainštalovaný operačný systém HarmonyOS alebo EMUI. 

Pri dizajne je taktiež vidieť niekoľko zmien, ktoré nám naznačujú, že nový model sa tentokrát zaobíde bez externého displeja.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.