Alternatíva ku Google Kalendáru alebo zoznamom úloh.

PocketPlan je FOSS (Free and Open Source Software) aplikácia s dôrazom na súkromie vašich dát. Zároveň to v tomto prípade znamená aj lokálne použitie. Je vhodná pre používateľov, ktorí majú jedno zariadenie a nepotrebujú si niektoré záznamy synchronizovať. Alternatívou je aj Notion Calendar. Nie je síce FOSS ale je špičkovo spracovaný.

Podporuje kalendárne udalosti, úlohy a poznámky. Tiež je tu samostatný nákupný zoznam a evidencia narodenín. Aplikáciu si môžete stiahnuť pre Android na Google Play alebo cez F-Droid. Druhá alternatíva je pre tých, ktorí sa nechcú nechať viazať Googlom a majú radi FOSS aplikácie a minimum sledovania. Použitie tohto obchodu je nevyhnutné, ak máte smartfón so systémom, ktorý nemá podporu Google Play ekosystému.

Odporúčame aplikáciu vyskúšať. Podporuje zálohovanie obsahu takže v prípade výmeny smartfónu alebo potrebe preniesť údaje na ďalšie zariadenie, je tu možnosť výmeny dát cez export v jednom dátovom súbore. Áno principiálne sa vraciate vo svete Androidu o viac ako 10 rokov späť, no vaše údaje sa nesynchronizujú so žiadnou službou.

Kto ešte nemá F-Droid, stačí si ho stiahnuť ako APK a nainštalovať vo vašom Android smartfóne. Budete ho mať ako ďalší obchod ako doplnok k obchodu od Googlu. F-Droid ponúka množstvo aplikácií, ktoré na Google Play nie sú a je to spôsob, ako mať aplikácie bez sledovacích funkcií od Googlu.

pocketplan calendar

Zdroj: PocketPlan

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.