Telefón, ktorý by mal prekonať vaše očakávania.

Výrobca, ktorý sa od značky Xiaomi osamostatnil a predviedol svoje schopnosti na prémiovejších telefónoch. Teraz ukázal model M3, ktorý by mal útočiť na telefóny strednej triedy. Cenovo sa pohybuje tam, kde smartfóny nižšej triedy.

Špecialitou je 6000 mAh batéria. Tá by mala podľa výrobcu vystačiť na 2,5 dni používania. Nabíjať sa bude cez 18 W rýchle nabíjanie. To nie je najrýchlejší spôsob, no v tejto cenovej kategórii je určite akceptovateľný.

Ďalšou nadštandardnou vlastnosťou je 6,53“ Full HD+ displej s 90,34 % pokrytím prednej strany a chránený sklom Gorilla Glass. Zadná strana má úpravu proti zachytávaniu odtlačkov prstov. Výrobca dáva do pozornosti 1 mm presah zadného fotoaparátu, čo takisto patrí medzi najnižšie.

Je to dané aj tým, že telefón je kvôli 6000 mAh batérii hrubší. Má len 198, čo je síce dosť, no telefóny s 5000 mAh batériou majú hoci aj cez 210 gramov.

Telefón má vo výbave procesor Snapdragon 662, 4 GB RAM a 128 GB úložisko. To sa dá rozšíriť ešte o pamäťovú kartu do kapacity 512 GB. Hlavný fotoaparát má 48 Mpx plus je tu makro fotoaparát a ako doplnok snímač hĺbky. Ponúka viacero kreatívnych režimov s expozíciou napríklad pri tvorbe časozberného videa alebo napríklad výber farby pri fotení. Takéto niečo má aj motorola. Vyberiete jednu farbu, ostatné na fotke bude čiernobiele.

Definitívne nadštandardnú výbavu uzatvárajú duálne reproduktory, infračervený port a 3,5 mm audio konektor.

Dostupný od 27. novembra 2020 na vybraných e-shopoch, dostupnosť u nás nebola oznámená. Ceny sú 149 USD za 4 /64 GB verziu a 169 USD za 4 / 129 GB verziu.

Zdroj: POCO

Prečítajte si aj:

POCO F2 Pro: Najlepšie parametre za vaše peniaze (RECENZIA)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.