Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jednou z najžiadanejších funkcií zo strany fanúšikov bola podpora prehrávania hudby na pozadí. Či už počúvate hudbu počas hrania alebo surfovania po internete, obohacuje vaše zážitky s Xboxom.

Prostredníctvom partnerských hudobných aplikácií vám stačí spustiť aplikáciu, vybrať si hudbu, ktorú chcete počúvať a stlačiť tlačidlo Home, aby ste sa vrátili k hre alebo inej aktivite. Po spustení prehrávania hudby na pozadí stačí dvakrát ťuknúť do Home tlačidla na vyvolanie sprievodcu pre ďalšie úpravy alebo preskakovanie skladieb.

Pozrime sa bližšie na vybrané aplikácie, ktoré podporujú prehrávanie hudby na pozadí a takisto aj na tie, ktoré ešte len budú dostupné.

Groove – Prémiová aplikácia

Vďaka Groove Music Pass môžete streamovať a sťahovať nové, ale aj obľúbené hity z knižnice s miliónmi skladieb. Počúvajte hudbu bez reklám na takmer každom zariadení (Xbox, webový prehliadač, PC, iPhone, Android a Windows Phone). Vyberte si z vytvorených playlistov na Groove pre každý zo žánrov (strieľačky, športy, preteky a RPG) alebo si vytvorte vlastný. Pridajte vlastné MP3 skladby alebo skladby z iTunes na OneDrive a budete ich mať na vždy po ruke cez aplikáciu Groove Music na Xbox One.

Jednoduchý hudobný prehrávač – k dispozícii zadarmo

Umožňuje prehrávať hudbu z externého zariadenia pripojeného cez USB. Jednoduchý prehrávač hudby na pozadí (Simple Background Music Player) je verný svojmu menu, ponúka jednoduché ovládanie a umožňuje prehrať akúkoľvek hudbu uloženú na USB kľúči. Jediné, čo potrebujete, je nahrať skladby na kľúč, pripojiť ho k Xbox One, spustiť aplikáciu a ste pripravení počúvať.

VLC – k dispozícii zadarmo

VLC bol pôvodne vytvorený ako súčasť študentského projektu VideoLAN už v roku 1990 a odvtedy ho používajú používatelia Windows PC. VLC podporuje celú škálu hudobných a video formátov a umožňuje takisto aj streamovanie z iných zariadení. VLC bude dostupný pre Xbox One v najbližších mesiacoch. Viac podrobností o tejto aplikácii prinesieme už čoskoro.

Značky: