Ako je už známe, telefón Samsung Galaxy Note 9 sa nebude veľmi odlišovať od svojho predchodcu. Môže však prekvapiť svojou pamäťovou výbavou. Vyzerá to tak, že Note 9 bude jedným z prvých komerčne dostupných telefónov, ktorého pamäťová kapacita poľahky presiahne 1 TB.

Note 9 samozrejme obsahuje pero S Pen, tento raz aj v žltej farbe a bude existovať aj verzia s kapacitou zabudovanej pamäti aj 512 GB. Navyše je tu však aj podpora veľkokapacitných microSD kariet a to znamená, že sa používateľ tohto phabletu naozaj môže dostať s celkovou kapacitou cez 1 TB. Pred pár mesiacmi pritom aktuálna vlajková loď – Galaxy S9 získala podporu pre karty microSD s kapacitou 400 GB.

Okrem toho je už známych viacero špecifikácií tohto telefónu, ktorý sa oficiálne ukáže až 9. augusta v New Yorku. Niektoré špecifikácie však ostávajú nejasné. Hovorí sa napr. o „celodennej“ výdrži na batériu, konkrétna hodnota kapacity batérie v mAh je však nejasná. Nie je ani potvrdený údaj o tom, že Note 9 bude obsahovať 8 GB RAM, ako sa pôvodne uvádzalo.

Tieto správy vychádzajú z uniknutého videa na YouTube, ktoré sa tu údajne ocitlo náhodou a spoločnosť Samsung ho rýchlo rýchlo stiahla. Veríme, že Note 9 príde ešte s ďalšími prekvapeniami a že má ešte niekoľko ďalších tromfov v rukáve. Udalosť „Galaxy Unpacked“ budeme podrobne sledovať a prinesieme náš komentovaný prenos vo forme Minúta po minúte.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.