Pravdepodobne sa jej dočkáme až budúci rok.

Windows 11 prinesie veľa nových funkcií. Jednou z najzaujímavejších je aj podpora Android aplikácií. Microsoft pred pár dňami potvrdil, že táto funkcia nebude v systéme Windows 11 dostupná ani pri jeho uvedení na trh, ktoré je naplánované na 5. októbra.

Microsoft oficiálne oznámil dátum vydania systému Windows 11 a potvrdil funkcie, ktoré budú jeho súčasťou. Avšak podpora aplikácií pre Android v oznámení chýba. V blogovom príspevku sa uvádza, že táto funkcia sa pre používateľov programu Windows Insiders (testerov) objaví v nasledujúcich mesiacoch.

A hoci Microsoft neustále tvrdí, že sa chystá priniesť podporu aplikácií pre Android používateľom systému Windows 11 neskôr v tomto roku, v doterajších informáciách stále zostáva veľa nejasností.

Nie je ani známe, či omeškanie je kvôli vývoju subsystému Windows pre Android, alebo či pochádza zo strany Amazonu pri budovaní integrácie obchodu Appstore do obchodu Microsoft Store. Môžeme sa domnievať, že chyba je na strane Amazonu, keďže zamestnanci Microsoftu už dlhší čas testujú aplikácie pre Android na vlastných zariadeniach.

Na základe aktualizačnej politiky je možné, že Microsoft podporu pre Android aplikácie pridá až na jeseň 2022 ako súčasť veľkej aktualizácie systému. Je taktiež možné, že podpora aplikácií pre Android, by mohla byť dodaná ako mimoriadna aktualizácia o niečo skôr. 

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.