Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V rámci 7. ročníka grantového programu Nadácie Tatra banky Business Idea sme z 11 študentských projektov vybrali dva výnimočné nápady a ocenili ich finančným darom.

Grantový program Business Idea má za cieľ podporiť najlepšie realizovateľné biznis plány študentov a pomôcť im splniť si tak svoj podnikateľský sen. Nadácia Tatra banky touto cestou podporí študentov pri naštartovaní podnikateľského zámeru, aby po skončení vysokej školy neostávali nezamestnaní a aby nemuseli hľadať akékoľvek zamestnanie pod úroveň získaného stupňa vzdelania.

„Na osobné stretnutie prezentovať svoje idey boli pozvané 4 študentské tímy – finalisti. Tí vo svojich prezentáciách predstavili vízie a nápady ako naštartovať svoj biznis plán. Hodnotiaca komisia mala priestor položiť doplňujúce otázky a ponúkla študentom ďalšie nápady na rozvoj ich podnikateľského plánu,“ uviedla Zuzana Böhmerová, manažérka Nadácie Tatra banky a strategického sponzoringu.

Hodnotiaca komisia:

Pavol Suďa, Surveilligence, s. r. o.

Marcel Lukačka, New Alliance, s. r. o.

Juraj Bojkovský, riaditeľ odboru elektronických distribučných kanálov,Tatra banka

Pavol Bogár, riaditeľ odboru Small business banking, Tatra banka

Marek Lenner, segmentový manažér, Tatra banka

Peter Mažerik, riaditeľ odboru komunikácie a stratégie značiek,Tatra banka

Marek Prokopec, generálny riaditeľ TAM a DDS, Tatra banka

Hodnotiaca komisia odporučila podporiť každý z projektov sumou 5 000 eur.

 

Miroslav Lipničan, Svietidlá Be Light

Slovenská technická univerzita, Fakulta elektrotechniky, katedra elektroenergetiky, Bratislava

Značka svietidiel „BeLight“ bola založená za účelom priniesť niečo nové a špecifické. Ide o výrobu drevených svietidiel vyrobených podľa špecifikácie klienta. Pridaná hodnota svietidiel spočíva v tom, že rám je konštruovaný z masívneho dreva, s možnosťou vygravírovania rôznych vzorov pomocou laseru. Ovládanie si môže vybrať zákazník sám, dá sa technologicky prispôsobiť, keďže sa ku každému svietidlu pristupuje individuálne. Práve do ovládania chce študent smerovať ďalší vývoj.

Mária Franková, Hipstersaurus Rex Apps – Vip Trip Trivia

Technická univerzita v Košiciach, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Katedra kybernetiky a umelej inteligencie, Košice

Biznis plán startupu spočíva vo vytváraní udržateľných hier inovatívnym spôsobom (napríklad využívanie analýzy za pomoci IBM Watson for Social Media či analytiky Google trends) alebo hier, ktoré implikujú inovácie. Vytvárané hry sú ponúkané zákazníkom na platformách zadarmo, pričom príjmy plynú z extra služieb a implementovanej neinvazívnej videoreklamy, ktorú využíva zákazník na získavanie hernej meny – je motivovaný ju pozerať. Do budúcnosti sa startup plánuje venovať hrám obsahujúcim prvky umelej inteligencie, virtuálnej a augmentovanej reality. V súčasnosti startup pracuje na hre Vip Trip Trivia – kvízovej hre spájajúcej niekoľko menších hier. Na účely zvýšenia jej potenciálu a rozšírenia na zahraničné trhy chce študentka použiť prostriedky grantu. Vypustenie prvej verzie hry pre Android je plánované na júl 2017, pričom následne by sa mala v priebehu pol roka rozširovať jednak na nové platformy, no rovnako i nové trhy.

Značky: