Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V praxi sa ešte stále často stáva, že si ľudia neuvedomujú rozdiel medzi poistením ich nehnuteľnosti a poistením domácnosti. Neraz to zistia až potom, keď dôjde k poistnej udalosti a poškodeniu vybavenia ich domácnosti, či časti ich nehnuteľnosti, ktorú poistenú nemali.  ČSOB prináša teraz pre klientov novinku, ktorá im výrazne zjednoduší uzatváranie poistenia ich majetku. Poistnú zmluvu si môžu uzatvoriť online – priamo z pohodlia domova bez potreby návštevy obchodného miesta. Online si môžu rovnako jednoducho uzatvoriť aj havarijné poistenie  alebo úrazové poistenie vodiča.

Pri výbere poistenia si treba vždy overiť, čo presne je v rámci neho pokryté. Napríklad poistenie domácnosti sa vzťahuje na škody na vybavení domova, ako je napríklad nábytok či domáce spotrebiče. Na druhej strane, poistenie nehnuteľnosti sa vzťahuje na samotnú budovu, steny, podlahy, dvere, okná či schodiská. Ideálne je preto skombinovať obidva typy poistení.

Klienti, ktorí využijú možnosť uzatvoriť si poistenie online, veľmi jednoducho na vizualizácii uvidia, čo presne je rámci zvoleného poistenia kryté. Po nastavení a zadaní základných parametrov získajú automaticky odporučenie, ktorý typ poistenia je pre nich najvhodnejší a poistenie si môžu priamo online uzatvoriť. Nie je pritom vôbec potrebná osobná návšteva obchodného miesta poisťovne.

Klient pri uzatváraní zmluvy online priamo vidí, čo je v rámci zvoleného poistenia kryté.

Rovnako jednoducho si online  klienti môžu uzatvoriť online aj úrazové poistenie vodiča alebo havarijné poistenie. Ide tak o prirodzené rozšírenie ponuky online poistení od ČSOB. Dosiaľ si klienti ČSOB mohli týmto s spôsobom uzatvoriť z pohodlia domova cestovné poistenie a povinné zmluvné poistenie motorových vozidiel.

Klienti, ktorí si uzatvoria poistenie online, ušetria nielen čas. Ak si uzatvoria poistenia  nehnuteľnosti, domácnosti, úrazové poistenie vodiča alebo havarijné poistenie online do konca roka a zadajú kód „ČSOB“, získavajú automaticky 20% zľavu z výšky poistného.

Značky: