Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pokračujúcim trendom v oblasti mobility, ktorý umocnila aj padnémia, sú aj tento rok kolobežky a bicykle. Ide o efektívnu formu každodennej mobility, či už samostatne alebo v kombinácii s automobilom na ceste ku konečnému cieľu po zaparkovaní vozidla.

Kolekcia BMW Lifestyle a MINI Lifestyle Collection obsahuje ponuku kompaktných kolobežiek pre malých aj veľkých.

Kolobežka BMW znamená pre spoločnosť BMW Group príklad úspešnej spolupráce so spoločnosťou Micro (vynálezca kolobežky Micro Scooter) a ďalšiu príťažlivú ukážku spojenia inovatívnej technológie ako aj špičkovej konštrukcie a dizajnu.

Nastaviteľnú mechanickú kolobežku BMW City Scooter si vďaka trojnásobne poistenému skladaciemu mechanizmu môže zobrať jazdec všade so sebou. Nízka podlaha so zabudovaným stojanom a väčšie kolesá ponúkajú excelentný komfort pri jazde do práce. Po príjazde do cieľa sa City Scooter jednoducho zloží do minimálnych rozmerov a odloží tak, aby nijako neprekážal.

Elektrická kolobežka BMW E-Scooter dostane jazdca do cieľa pri  dojazde 12 km a má maximálnu rýchlosť 20 km/h. O bezpečnosť na ceste sa starajú dva samostatné brzdové systémy ako aj zabudované predné aj zadné svetlomety. Okrem toho sa táto ľahká kolobežka (9 kilogramov) jednoducho poskladá do kompaktného tvaru, ktorý šetrí priestor. Motor s výkonom 150 W a lítiovo-iónová batéria tvoria takmer neviditeľnú súčasť podlahy a zadného kolesa, pričom nový E-Scooter je každým kúskom praktickým každodenným spoločníkom. Nabíjanie batérie kolobežky E-Scooter trvá do plného nabitia iba dve hodiny. Čierna matná farba Micro tvorí ideálny doplnok klasického modrého znaku BMW.

Viac o informácíí o výrobcovi na tomto linku a video tútorial na tomto linku.

Flexibilita je druhé meno skladacieho bicykla BMW Folding Bike. Vďaka  skladaciemu mechanizmu mu na skladovanie stačí veľmi málo priestoru s umiestnením priamo do kufra automobilu či presenením v ruke.

Veľkostne prispôsobivá detská kolobežka BMW Kids Scooter predstavuje ideálny dopravný prostriedok už aj pre najmladšie deti. Najmenší už od troch rokov ju využijú na nadobúdanie rovnováhy a do otváracieho priestoru pod sedadlom si môžu uložiť obľúbené hračky. Pre deti až do 12 rokov sa jednoducho dá odstrániť sedadlo a nastaviť riadidlá do vyššej polohy. Detská kolobežka BMW Kids Scooter sa dodáva vo farbách Čierna, Oranžovo-biela a malinovo červená Raspberry Red.

Všetky kolobežky a bicykle BMW sa dajú zakúpiť u vybraných predajcov BMW.

MINI skladací bicykel

Prvé teplé slnečné lúče vás vylákajú objavovať nádhernú prírodu a šliapnuť do pedálov. S príchodom sezóny je tu všestranná verzia skladacieho bicykla MINI, ktorá určite ulahodí nielen dizajnovým fanúšikom, ale aj nadšencom značky MINI. Dvojkolesová skladačka sa dá rýchlo naložiť do kufra akéhokoľvek automobilu a slúži ako flexibilný, moderný a pohodlný dopravný prostriedok. Zábavu z jazdy máte zaručený, či sa už chystáte na krátku exkurziu mestom alebo na prieskum vidieka.

Funkčnosť a dizajn

Skladací bicykel MINI ponúka nadštandardnú funkčnosť v kombinácii s moderným dizajnom. Predstavuje dômyselný mechanizmus, ktorý umožňuje zložiť a znovu rozložiť vysokokvalitný a ľahký hliníkový rám v priebehu niekoľkých sekúnd. To znamená, že bicykel je možné rýchlo a ľahko zložiť do tvaru, ktorý šetrí priestor, a uskladniť ho v praktickej prepravnej taške. Rám v matnom tmavosivom prevedení so striebornými detailmi a logom Mini Wing na spojovacom prvku konštrukcie vytvára veľmi klasický, moderný vzhľad. Kožené sedadlo a držadlá na riadidlách koňakovej farby dolaďujú dizajn a nový skladací bicykel MINI sa vďaka nim stáva pastvou pre oči.

Technické detaily a dostupnosť

Vďaka polstrovanému koženému sedadlu, ôsmim prevodom a 20-palcovým kolesám je jazda neuveriteľne pohodlná. A čo viac, bicykel neváži ani jedenásť kilogramov. Reťaz potiahnutá teflónom je chránená pred koróziou i odolnou špinou a pripravená do každého počasia. Blatníky na prednom a zadnom kolese poskytujú dodatočnú ochranu pred špliechajúcou vodou a špinou v mokrom a blatistom prostredí.

Skladací bicykel MINI je dostupný u vybraných predajcov MINI.  Zladené doplnky, ako napríklad svetlo MINI Bike Light, môžete nájsť aj na internete.

Predajné ceny odporúčané výrobcom:

BMW City Scooter – 200 €

BMW E-Scooter – 799 €

BMW Kids Scoter – od 110€.

BMW a MINI Folding Bike – 750 €

Značky: