Polícia vo West Midlands a Federácia proti krádežiam autorských práv rozbili nelegálnu skupinu, ktorá na čierno vysielala IPTV.

Zatknutí boli dvaja muži a jedna žena po obvinení z nelegálneho streamovania v Spojenom kráľovstve. Vysielanie IPTV je už dlhšie pod dohľadom policajných zložiek a patrí medzi často cielené segmenty vyšetrovania. Spojené kráľovstvo je jedným z lídrov v presadzovaní práva v oblasti internetových autorských práv a táto správa nie je až tak výnimočná. Správu priniesol web TorrentFreak.

Podľa vyhlásenia sa polícia West Midlands zamerala na špičkového poskytovateľa obsahu ktorý umožňoval prístup k viac ako 100 samostatným pirátskym televíznym službám. Operáciu plánovali niekoľko mesiacov a jej výsledkom bolo zatknutie troch osôb. Dvaja muži vo veku 53 a 35 rokov a 40-ročná žena boli zatknutí pre podozrenie z porušovania autorských práv, podvodu a sprisahania s cieľom spáchať podvod. Naše spoločné vyšetrovanie pokračuje, hovorí detektív seržant Allan McDonald z oddelenia hospodárskej kriminality polície West Midlands.

Mnohým zákazníkom sa zobrazilo už iba upozornenie, že prístup k službe je nezákonný a vysielanie ďalej nepokračuje. Nedá sa vyslovene tvrdiť, že mnohí to robili vedome. Mohli sa stať aj obeťami podvodu. Ak totiž za služby platili, mohli mať pocit, že ide o legálny spôsob sledovania obsahu. V prípade menších „poskytovateľov“ nelegálneho IPTV by sa dalo sprevádzkovať takéto vysielanie. Avšak takto masívny počet TV kanálov navodzuje otázku, či nelegálne vysielanie nebolo vykonané skutočnými odbermi daných staníc a následne distribuované nelegálne.

Obrázok od OpenClipart-Vectors z Pixabay 

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.