Aj napriek tomu sa dá Windows 11 nainštalovať na neoficiálne podporované počítače.

Výrobca chybu priznal a išlo o nesprávnu identifikáciu počítačov, ktoré by mali byť schopné prejsť z verzie 10 na 11. Podľa Twitterového účtu PhantomOcean3 išlo o chybu, keďže išlo o pokus inštalácie na nepodporovaných virtuálnych strojoch. Po kontrole softvérom PC Health Check sa dotknutí používatelia dozvedeli, že systém napriek tomu nie je kompatibilný.

Na to, aby sa dal systém nainštalovať, nestačí jeho stiahnutie vo forme ISO obrazu zo stránok výrobcu. Je potrebné ho upraviť cez softvér Rufus a modifikovať registre. TPM 2.0 čip je základná požiadavka, no rovnako tak aj niektorý z novších, spravidla nie viac ako 3 roky starých procesorov. Výsledok bude vždy rovnaký, jedna nekompatibilná súčasť a systém odmietne inštaláciu. Chyba je už odstránená a viac by sa informačný prúžok v okne Nastavenia nemal zobrazovať.

Podľa Microsoftu sa informácia o možnosti prejsť na novší systém zobrazovala vo verziách Windows 10 22H2. Chyba bola odstránená ešte v ten istý deň. Microsoft sa vyjadril, že odstránenie informácie z klientskych staníc môže trvať od 24 do 48 hodín.

Zdroj: PhantomOcean3

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.