Kanál PornHub bol na YouTube osem rokov.

Videoportál YouTube odstránil zo svojej platformy kanál PornHub. Dôvodom je podľa siete viacnásobné porušenie komunitných podmienok, keďže kanál podľa predstaviteľov YouTube odkazoval na obsah, ktorý je na tejto platforme zakázaný. Nešlo teda o prípad, že by priamo na YouTube kanál zverejňoval pornografický obsah, šlo vyslovene len o linky, resp. odkazy.

Kanál Pornhub na YouTube bol prvýkrát spustený v roku 2014 a mal 900 000 odberateľov. Vo vyhľadávaní YouTube sa už nezobrazuje a jeho pôvodná URL adresa teraz ukazuje chybu 404 (nenájdené).

Materská spoločnosť Pornhubu MindGeek uviedla, že dôrazne odmieta tvrdenia YouTubu o porušovaní smerníc komunity YouTube. Jej predstavitelia tvrdia, že odstránenie kanála je iba najnovší príklad diskriminácie ľudí, ktorí pôsobia v odvetví produkujúcom obsah pre dospelých. Účinkujúcich vo videách nazvali „marginalizovanými skupinami“.

Porhhub mal problémy aj v roku 2020, keď platobné spoločnosti Mastercard a Visa prerušili poskytovanie platieb pre túto platfromu z dôvodu údajného nelegálneho obsahu na stránke. V septembri tohto roka zakázala stránku aj sociálna sieť Instagram s odôvodnením, že porušuje pravidlá, vrátane zákazu sexuálneho obťažovania.

Pornhub a ďalšie subjekty z priemyslu pre dospelých v reakcii zverejnili otvorený list, v ktorom obvinili Instagram z dvojakého metra, keď zakázal Pornhub, ale dovolil celebritám, ako je Kim Kardashian, zverejňovať fotografie s nahotou.

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.