Notebook zo špeciálnej edície a vyšším výkonom. Výrobca skombinoval odolnejšie materiály a pridal aj na grafickej karte.

Vo videu nižšie si pozriete, ako notebook vyzerá a čo všetko obsahuje. Ak video nevidíte, pozrite si ho priamo na YouTube.

Najlepšie vlastnosti

  • Kancelársky výkon
  • Samostatná grafika NVIDIA GeForce MX350
  • 100 % sRGB displej
  • Výdrž na batériu
  • Univerzálna výbava portov

Notebook sa dá kúpiť v bežnej výbave, podobne ako iné notebooky. Vtedy platí pri nami testovanej konfigurácii nižšia cena. Vyššia cena platí v prípade maximálnej výbavy, teda ochranného obalu, dvojice adaptérov, myši, pánskej príručnej kapsičky a podložky na myš.

Výrobca kombinoval niekoľko materiálov a okrem klasického hliníka použil uhlíkové vlákna, ktoré sú na hornej strane veka. Notebook nie je najtenší a po stránke hrúbky patrí medzi štandard. Výrobcovi išlo o to, aby priniesol zvýšenú odolnosť pred znižovaním predného profilu veka.

Jednou z výhod maximálne vybaveného balenia je práve dostupnosť dvoch napájacích adaptérov. Jeden klasický do konektora od Aceru, druhý s konektorom USB-C. Keďže v notebooku je len jeden port USB-C, je proprietárny adaptér dobrá voľba.

Displej je 14“ a Full HD rozlíšením. Je dotykový a vďaka podpore 100 % sRGB je vhodný pre vernejšie zobrazenie farieb. Nároční používatelia to ocenia. V tomto prípade ide o bezrámikové riešenie. Po stranách sú len minimálne okraje a výrobcovi sa podarilo dosiahnuť pomer plochy displeja k celej ploche veka až na úrovni 90 %.

Tým, že je tu grafická karta NVIDIA GeForce MX350, dá sa použiť aj na náročnejšie použitie. Vyšší výkon spoznáte pri spracovaní fotiek alebo starších hrách. Na toto je grafická karta veľmi dobrá. Zahrievanie nie je nijak citeľné. To cez svoju hrúbku ale aj použité materiály. Notebook má dobre vyriešené chladenie a dokážete ho použiť aj v tichom a úspornom režime. V rámci toho vydrží notebook približne deväť hodín, no je treba energiou šetriť. Samostatná grafická karta je neaktívna a aktivuje sa automaticky pre vybrané aplikácie.

Oceníte aj Wi-Fi 6 a ak aj nemáte router s týmto štandardom, je tu veľmi dobré zachytávanie signálu Wi-Fi.

Podsvietená klávesnica je v tomto prípade vítaná ale aj to v tejto cene štandardom. Za zmienku stojí aj čítačka odtlačkov umiestnená tentoraz priamo do touchpadu. Vľavo hore má vyhradený vlastný obdĺžnik. Je spoľahlivá a funguje dobre. Nie je však celkom bežné, aby mala takéto umiestnenie a len málo notebookov na trhu má takto umiestnenú čítačku odtlačkov.

Verdikt

Porsche Design Acer Book RS je precízne spracovaný notebook po vzore tvarov Porsche. Nebude pre každého a jeho cena je logicky vyššia. Má kvalitné materiálové spracovanie, nadštandardnú výbavu balenia ako aj najnovšie technológie.

Tiež aj výborný displej a grafickú kartu GeForce MX350. V kombinácii s platformou Intel Evo získavate rýchly kancelársky nástroj s pridanou multimediálnou hodnotou.

Cena: 2199 / 2389 eur

Zapožičal: Acer

Technické parametre + benchmarky

Model notebooku / ParameterPorsche Design Acer Book RS
ProcesorIntel Core i7-1165G7 1,2 ÷ 4,7 GHz, 12 MB cache (max. 15 W TDP)
Operačná pamäť16 GB DDR4 (max. 16 GB)
Pevný disk1 TB SSD
Displej14″, IPS LCD, dotykový, max. rozlíšenie 1920 × 1080 px
Grafická kartaNVIDIA GeForce MX350, 2 GB VRAM
Wi-Fi / BluetoothWi-Fi 6 / Bluetooth 5.0
Porty1 × USB-C / TB 4 / DP, PD, 2 × USB 3.1, HDMI, kombinovaný audio
Operačný systémMicrosoft Windows 10 Home
Rozmery [mm]319 × 209 × 16
Hmotnosť [kg]1,2
PCMark 10 – Kancelársky výkon4351
3DMark 11 – Herný výkon4669
VR Mark – Orange Room1847
HD Tune Pro 5 – Average speed [MB/s]749,1
PCMark 10 – Výdrž batérie [hh:mm]8:54
Displej – Maximálna hodnota jasu [cd/m2]369,18
Faktor mobility7,42

Prečítajte si aj:

Lenovo Legion Slim 7: Tenký a všestranný herný notebook (RECENZIA)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.