Prvý telefón na svete s dvoma snímačmi odtlačkov prstov a 512 GB úložiskom.

Huawei okrem vlajkových lodí P20 a P20 Pro predstavil aj skutočnú lahôdku. Porsche Design Huawei Mate RS je zameraný na náročných používateľov, ktorí nechcú iba obyčajný smartfón, ale vyžadujú niečo extra – aj z hľadiska spracovania a použitých materiálov a tiež aj z hľadiska technologickej výbavy.

Porsche Design Huawei Mate RS to spĺňa a prináša niekoľko prvenstiev. Spoločne s Huawei P20 Pro ide o prvý telefón s trojitým zadným fotoaparátom a zároveň aj o najlepší fotomobil na svete – ak môžeme veriť portálu DxOMark. Viac sa o parametroch a funkciách trojitého fotoaparátu dočítate v tomto článku.

Mate RS má rovnaký trojitý fotoaparát ako Huawei P20 Pro

Mate RS je tiež prvý telefón, ktorý je dostupný vo verzii s 512 GB úložiskom a ďalšie prvenstvo získal za použitie dvoch snímačov odtlačkov prstov. Štandardnú zadnú čítačku odtlačkov dopĺňa senzor, ktorý je zabudovaný priamo v displeji.

Telefón prináša aj rýchle bezdrôtové nabíjanie s výkonom 10 W. To nie je úplná novinka, avšak v rámci smartfónov značky Huawei ide opäť o prvé použitie tejto technológie. Mate RS ďalej ponúka 6-palcový OLED displej s rozlíšením 2880 × 1440, procesor Kirin 970, 6 GB RAM a 4000 mAh batériu. Konštrukcia je odolná voči vode a prachu na úrovni IP67.

Porsche Design Huawei Mate RS sa u nás oficiálne predávať nebude. Vo svete bude dostupný v 256 GB verzii za 1695 eur a v 512 GB verzii, ktorá prekonala magickú hranicu 2000 eur – cena bude 2095 eur. Ako už však bolo spomenuté, toto je exkluzívny telefón, ktorý nie je zameraný na bežných používateľov. Cenu preto treba brať s rezervou, avšak je výborné, že Huawei v tomto prípade prináša punc exkluzivity nielen z hľadiska dizajnu, ale aj použitými technológiami.

Ceny Mate RS

Prečítajte si aj:

Huawei P20 Pro sľubuje malú revolúciu v mobilnom fotení. Vďaka trojitému zadnému fotoaparátu (doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit