V doterajšej histórií malého stolového počítača od Apple sa prvýkrát stalo, že nový Mac Mini nebol predstavený viac ako tri roky.

Posledné týždne sa majitelia Mac Mini, najmä vo firmách, pýtajú, kedy príde nová moderná verzia s vyšším výkonom, nakoľko ten súčasný prestáva postačovať.

Jeden z čitateľov MacRumors sa tak rozhodol napísať priamo hlavnému šéfovi Applu Timovi Cookovi, ktorý mu prekvapivo odpovedal a uviedol, že Apple počíta naďalej s novými Mac Mini, no zatiaľ nemôže uviesť detaily.

Mac Mini je populárny cenovo dostupný stolový počítač od Apple, ktorého cenovka začína už od 499 dolárov, prípadne na slovenskom trhu okolo 539 eur. Posledná verzia začína však byť už príliš zastarala nakoľko obsahuje staršie Haswell procesory s grafikov Intel HD 5000, prípadne Intel Iris. Nová verzia by mohla mať osadené napríklad procesory Kaby Lake.

S blížiacim sa koncom roka 2017 je už jasné, že Apple nové Mac Mini s vysokou pravdepodobnosťou nepredstaví. Používateľom, ktorí očakávajú novšiu verziu neostáva nič iné, než dúfať, že v budúcom roku Apple predstaví nové Mac Mini.

Zdroj: MacRumors, Apple

Značky: