Pošta chce byť v nasledujúcom období modernejšia a efektívnejšia.

Na pošte môžete odteraz zaplatiť každú svoju faktúru, ktorá obsahuje kód PAY by square. Platba je možná na každej z viac ako 1 500 pôšt. PAY by square kód predstavuje štandardizovaný platobný QR kód, ktorý platiteľovi umožňuje rýchle a bezchybné zaplatenie faktúry bez nutnosti prepisovania platobných údajov do príkazu na úhradu.

Ak faktúra kód PAY by square neobsahuje, môžete si ho vytvoriť pomocou mobilnej aplikácie bysquare dostupnej pre Android a iOS. Takýmto spôsobom si môžete vytvoriť PAY by square kód pre akúkoľvek platbu na ľubovoľný účet. Kód je možné naskenovať aj z displeja mobilného zariadenia na vybraných 1 167 priehradkách označených príslušnou nálepkou.

Spracovanie údajov o platbe je bezchybné a rýchlosť pripísania prostriedkov na účet prijímateľa je v režime zrýchlenej platby, čo znamená, že finančné prostriedky sú na účet prijímateľa pripísané ešte v ten istý pracovný deň, ak bola služba realizovaná do 10:00 hod. V opačnom prípade je platba pripísaná nasledujúci pracovný deň.

Faktúry je možné zaplatiť v hotovosti, Poštovou kartou alebo Poštovou kartou – Komerčnou. Po úhrade faktúry a poplatku podľa sadzobníka dostane zákazník potvrdenie o vykonanej platbe. Služba je poskytovaná v spolupráci s SPPS, a. s.

Zdroj: Pošta

Prečítajte si aj:

Za služby MV SR na slovensko.sk zaplatíte konečne už aj kartou (Video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit