Zdá sa, že kocky sú hodené.

To naznačovala už správa z konca januára, ktorá tvrdila, že OnePlus testuje dva skladacie telefóny. Teraz, tesne po predstavení novej vlajkovej lode OnePlus 11, bola zverejnená správa, že OnePlus plánuje už v treťom kvartáli tohto roka uviesť na trh modely V Fold a V Flip. Svojou konštrukciou a výbavou by sa mali postaviť proti silnej dvojici skladacích zariadení od Samsungu.

Termín predstavenia nových skladacích telefónov bol oficiálne potvrdený spoločnosťou OnePlus, ktorá 7. februára okrem modelu OnePlus 11 predstavila aj svoj prvý tablet OnePlus Pad. Potvrdené sú aj názvy jednotlivých skladacích modelov, keďže ich názvy sa už objavili v databáze CNIPA. Hoci názvy sú potvrdené, tak dizajn zostáva stále neznámy. Objavili sa však nejaké rendery, ktoré by mohli ukázať, ktorým smerom sa OnePlus bude s dizajnom svojich “skladačiek” uberať. 

OnePlus V FoldZdroj: GizChina
Render OnePlus V Fold

Aj keď oficiálny dizajn nepoznáme, tak údajne by mal mať blízko k telefónom spoločnosti Oppo – Find N2 a Find N2 Flip, keďže tieto dve spoločnosti majú spoločný vývoj. Dodajme, že tento rok bude v oblasti skladacích zariadení skutočne veľmi silný. V súvislosti s pripravovanými skladacími telefónmi sa objavili aj správy, že práve tieto modely by mohli nahradiť vlajkové telefóny OnePlus s označením Pro

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.