Microsoft zlepšil aplikáciu Fotografie, ktorá odteraz zobrazuje fotky z iCloudu.

Svet platformy Windows a ekosystému Applu sa opäť o niečo zblížil. Microsoft v októbri oznámil, že aplikácie Apple TV a Apple Music budú v roku 2023 dostupné pre zariadenia so systémom Windows, a že predinštalovaná aplikácia Fotografie čoskoro umožní prezerať fotografie, ktoré sú uložené v iCloude.

Prepojenie aplikácie Fotografie s fotkami v iCloude je odteraz dostupné pre všetkých používateľov systému Windows 11 – stačí mať nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie. To by nemal byť problém, nakoľko automatickú aktualizáciu zabezpečuje obchod Microsoft Store.

Po spustení vynovenej aplikácie Fotografie sa zobrazí informácia o podpore pre iCloud fotky, viď. priložený screenshot. Následne je potrebné nainštalovať aplikáciu iCloud z obchodu Microsoft Store, pokiaľ ju už nemáte v počítači, a prihlásiť sa do svojho konta. Po chvíľke sa začnú zobrazovať iCloud fotky priamo v aplikácii Fotografie – pokiaľ nie, aplikáciu vypnite a zapnite.

Aplikácia iCloud pre počítač takisto umožňuje pristupovať k dátam v úložisku iCloud Drive, prípadne synchronizovať záložky a uložené heslá z prehliadača Safari s Microsoft Edge. Je škoda, že synchronizácia fotiek je iba jednosmerná. Pokiaľ zmažete iCloud fotky cez aplikáciu Fotografie, resp. priamo v Prieskumníkovi vo Windows 11, odstránia sa iba vo vašom počítači, avšak z iCloudu sa nevymažú.

Aplikácia Fotografie vo Windows 11 podporuje zobrazenie iCloud fotiekZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Aplikácia Fotografie vo Windows 11 podporuje zobrazenie iCloud fotiek

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit