Komunikačná platforma je z mesiaca na mesiac lepšia.

Po pridaní množstva nových funkcií sa do aplikácie WhatsApp tento rok dostala aj možnosť ju používať na dvoch mobilných zariadeniach súčasne. Napriek nesporným výhodám tohto riešenia je používanie WhatsAppu na sekundárnom smartfóne mierne obmedzené. Asi najväčším obmedzením pre druhé zariadenie je nemožnosť vytvárať na ňom statusy, čiže používatelia aplikácie museli zakaždým použiť svoje hlavné zariadenia, ak takúto zmenu chceli vykonať.

Portál GizChina však tvrdí, že nedávny vývoj by mohol toto obmedzenie celkom odstrániť. WhatsApp teraz umožňuje používateľom pristupovať k svojim účtom na viacerých mobilných zariadeniach súčasne, čím sa zbavuje potreby náhradných riešení a neoficiálnych aplikácií. Aj keď používateľské rozhranie na druhom mobilnom zariadení presne odzrkadľuje rozhranie primárneho zariadenia, existujú rozdiely a určité funkcie, ktoré sú nedostupné.

V tejto oblasti však dochádza k výraznému posunu, najmä pokiaľ ide o vytváranie statusov. V najnovších beta verziách aplikácie WhatsApp môžu teraz niektorí používatelia meniť statusy priamo zo svojich sekundárnych telefónov, čím sa používanie WhatsAppu na týchto zariadeniach ešte viac približuje k tým primárnym. Odstránenie obmedzenia vytvárania statusov na sekundárnych zariadeniach zvyšuje všestrannosť a pohodlie aplikácie, čo sa cení.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.