Powerbanka sa stáva bežným príslušenstvom na cestovanie, no nie vždy je na to stavaná.

Model Xtorm Xtreme AL420 s kapacitou 10 000 mAh je presne ten typ, ktorý používatelia ocenia. Má pogumované telo, ktoré ju robí odolnou pri pádoch. Okrem toho sa nešmýka ani na hladkých povrchoch a jej tvar je navrhnutý tak, aby objemovo zaberal čo najmenej miesta. Nevyzerá síce tak atraktívne ako „hliníkové nezmysly“, ktoré vám spoľahlivo poškriabu telefón. No je užitočná najmä v tom, že ju môžete mať vo vrecku s telefónom.

Zvládne nielen pády, ale je prachotesná a odolá striekajúcej vode. Teda nie je vhodná na priame ponorenie, no dážď alebo záhradná hadica jej nespôsobia žiadnu ujmu. Konektor USB aj microUSB sú chránené gumovým krytom. Spoľahlivo drží a v prípade potreby si nevylámete nechty pri jeho odnímaní. Vedľa konektorov je LED dióda slúžiaca ako príručná baterka. Na powerbanke je ukazovateľ nabitia.

Dá sa použiť v horizontálnej alebo vodorovnej polohe. Powerbanka sa nabíja pri hodnotách 5 V / 2 A a nabíjanie zariadení je na hodnotách 5 V / 2,1 A. Jedinou menšou nevýhodou je, že po pripojení zariadenia nezačne nabíjanie automaticky. Treba stlačiť tlačidlo na zapnutie na oválnej strane. Neraz sa nám stalo, že sme na to zabudli. Rozmery sú 91 x 65 x 22 mm.

Cena: 58,90 EUR
Zapožičal: ECO Product

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.