O klasickej verzii Mate 10 výrobca nehovorí.

Huawei dnes oficiálne predstavil rodinu smartfónov Huawei Mate 10. Tá pozostáva z troch zariadení – Mate 10 Lite, Mate 10 a Mate 10 Pro. Prvý menovaný spadá do strednej triedy, zvyšné dve zariadenia sú prémiovými telefónmi, ktoré sa odlišujú v niektorých dizajnových prvkoch.

Huawei krátko po dnešnom predstavení oznámil aj cenu a dostupnosť predstavených noviniek pre náš trh. Prekvapením môže byť, že o cene a dostupnosti pre Huawei Mate 10 nehovorí. Z toho vyplýva, že na Slovensku sa budú oficiálne predávať iba modely Mate 10 Lite a Mate 10 Pro.

Prémiový Mate 10 Pro

6-palcový Huawei Mate 10 Pro je vybavený OLED displejom s pomerom strán 18:9, vysokým pomerom obrazovky k telu a HDR10 pre dynamické sledovanie videa. Telefón má sklenené telo, ktoré je symetricky zakrivené na všetkých štyroch stranách pre pohodlné držanie. Na zadnej strane zariadenia je vytvorený reflexný pás, ktorý zvýrazňuje nový duálny fotoaparát Leica. Telefón ponúka odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP67.

Základom smartfónu je procesor Kirin 970 so zabudovanou umelou inteligenciou. Tá sa využíva napr. pri fotení – telefón automaticky rozpozná objekt, ktorý fotíte a prispôsobí mu nastavenie pre čo najlepšiu fotku. Umelú inteligenciu využijete aj pri prekladaní z cudzích jazykov alebo pri telefonovaní v hlasnom prostredí – AI automaticky odstráni okolitý hluk.

Duálny fotoaparát kombinuje 12-megapixelový RGB a 20-megapixelový monochromatický čip, optickú stabilizáciu obrazu (OIS), najväčšiu clonu so svetelnosťou f/1.6 na svete pre oba objektívy, Bokeh efekt a digitálny zoom s podporou AI.

Huawei Mate 10 Pro

Telefón má 4000 mAh batériu s podporou rýchleho nabíjania Huawei SuperCharge. Vo výbave je operačný systém Android 8.0 s nadstavbou EMUI 8.0 a USB-C konektor. Za zmienku stojí fakt, že telefón nemá 3,5 mm jack ani slot pre microSD kartu. Mate 10 Pro bude k dispozícii vo verzii so 6 GB RAM a 128 GB úložiskom.

Huawei Mate 10 Pro tiež podporuje funkciu PC režimu. Telefón stačí pripojiť k monitoru s USB-C portom alebo použiť príslušenstvo s redukciou pre HDMI či iný konektor. V neposlednom rade, Dual SIM verzia umožňuje používať obe SIM karty simultánne v 4G režime.

Huawei Mate 10 Pro bude na Slovensku dostupný približne v druhej polovici novembra, a to za 789 EUR, vo farebných variáciách Titanium Gray, Mocha Brown a Midnigh Blue.

Huawei Mate 10 v ľavej ruke (z pohľadu fotky) a Mate 10 Pro v pravej ruke

Cenovo dostupnejší Mate 10 Lite

Huawei Mate 10 Lite je cenovo najdostupnejším prírastkom novej série Mate. Na predajniach ho môžete očakávať začiatkom novembra v odtieňoch Graphite Black, Prestige Gold a Aurora Blue. Ponúka takmer bezrámový FullView displej s uhlopriečkou 5,9 palca a rozlíšením FHD+ 2160 × 1080 px.

Zadný fotoaparát kombinuje dva senzory 16 Mpx a 2 Mpx pre fotografie aj s efektom Bokeh. Predný fotoaparát má taktiež dva senzory 13 Mpx a 2 Mpx pre selfie. Výbava obsahuje 64 GB priestoru a rozšírenie pre microSD pamäťovú kartu až do veľkosti 256 GB. Vysokú výpočtovú rýchlosť Mate 10 Lite zaisťuje Kirin 659 s ôsmimi jadrami a operačnou pamäťou s kapacitou 4 GB RAM. Telefón má 3340 mAh batériu.

Huawei Mate 10 Lite bude na Slovensku dostupný začiatkom novembra, a to za 389 EUR, vo farebných variáciách Graphite Black, Prestige Gold, Aurora Blue.

Huawei Mate 10 Lite

Video z predstavenia:

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Huawei predstavuje nové smartfóny Huawei Mate 10

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit