Riešenie od spoločnosti Behavera využíva psychometrický algoritmus, ktorý dokáže zmerať kompetencie uchádzača o zamestnanie na základe hrania jednoduchých simulačných hier.

Po veľmi úspešnej fáze akceleračného programu ELEVATOR LAB powered by Tatra banka, do ktorej sa prihlásilo 25 startupov z 5 krajín, vybrala odborná porota dva najúspešnejšie projekty. Hlavným cieľom druhého ročníka Elevator Lab Challenge bolo identifikovať startupové riešenia, ktoré využívajú inovatívne technológie a zároveň majú najväčší potenciál na reálne využitie. Prihlásené projekty boli z oblastí umelej inteligencie, riešení pre korporátnych klientov, malých a stredných podnikateľov, ale aj v platobných metódach, retailovom bankovníctve, či kybernetickej bezpečnosti a devízových riešeniach.

Tatra banka sa stará o to, aby sa start-upom darilo. Na súťaži Elevator Lab Challenge sa zúčastnilo 6 finalistov, ktorí si zmerali sily pri osobnej prezentácii pred porotou. Vo finále predstavilo svoje riešenia 6 spoločností: Behavera, Family Finance, Finax, Spendee, UPUP a Wultra. Väčšina z nich bola zameraná na finančníctvo, ale bol aj jeden, ktorý bol zameraný na ľudské zdroje. Práve tento aj vyhral túto súťaž v kategórii Local Hero a od Tatra banky si firma odniesla sumu 5000 eur. Spoločnosť Behavera je zameraná na vyhľadávanie talentov. Medzi uchádzačmi o prácu v danej firme sa potom nevyberá klasicky podľa životopisu a tzv. tvrdých znalostí, ale hľadajú sa ľudia, ktorí si poradia v každej situácii.

Cenu pre výhercu odovzdáva generálny riaditeľ Tatra banky, Michal Linday

Príkladom môže byť úloha na zorganizovanie firemného mítingu, pričom sa od uchádzača očakáva, že dokáže využiť firemný intranet, zistí si témy, ktoré sú pre daný míting dôležité a tiež bude treba pozvať z firmy ľudí, ktorí majú k danej téme čo povedať. Pre uchádzačov o prácu je tak vlastne pripravená hra, pričom sa vyhodnocuje, ako si uchádzač poradí so situáciu, ktoré úplne nepozná.

RBI potential“ vyhrala maďarská spoločnosť Family Finances a postupuje do semifinále, kde sa bude uchádzať o cenu na úrovni celej skupiny RBI. Spoločnosť vyvíja bankové riešenia so zameraním na potreby najmladšie generácie.

Michal Liday, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tatra banky, zhodnotil rozhodovací proces ako naozaj náročný: „Pri rozhodovaní sa porota sústredila hlavne na to, čo môže byť potenciálne najvyššou pridanou hodnotou a v čom vidíme pravdepodobnosť úspešnej implementácie a prijatia zo strany cieľového publika. Zďaleka to však nebolo o tomto jednom stretnutí. Všetkým ďakujem za to, že ste nás pustili do svojej kuchyne a prejavujete tak záujem stať sa súčasťou nášho ekosystému.“

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.