Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pri slovách investícia a investovanie mnohým napadnú najmä peniaze.

Svet investovania sa ale zďaleka nevzťahuje iba na ne. Medzi investície s najlepším zhodnotením sa totiž podľa viacerých expertov radí práve vzdelanie a rozširovanie svojich schopností. Prečo investovať do sebarozvoja a akú metódu pri tom využiť?

Výhodne nakúpiť akcie alebo si vybrať výkonné investičné fondy a potom už iba čakať na vytúžené zhodnotenie je bezpochyby skvelou taktikou, ako zhodnotiť svoj majetok. Úspech počítaný na percentá je v prípade investícií často smerodajný, no nemalo by ísť o jediný ukazovateľ. Skúste si položiť otázku, koľko peňazí a iných úžitkov by vám mohlo priniesť vaše vzdelanie, či schopnosti, ktoré zvládnete správne využiť.

štúdiumZdroj: elements.envato.com

Staňte sa lepším pre seba aj svoje okolie

Vzdelanie a sebarozvoj vám z dlhodobého hľadiska dokáže dať omnoho viac ako zhodnotenie v jednotkách či desiatkach percent. Umožní vám výrazne skvalitniť každú oblasť života, robiť to, čo vás baví a samozrejme, aj zvýšiť svoj peňažný príjem. Ak sa pravidelne budete učiť niečo nové, nielenže váš mozog zostane fit a vyhnete sa stereotypu, ale neustále sa budú rozširovať aj vaše možnosti uplatnenia. Ako ale objaviť váš potenciál?

Ak iba hľadáte, v čom by ste sa mohli uplatniť a v akom smere zabrať, inšpirujte sa japonskou metódou Ikigai, ktorú môžete využiť nielen v pracovnom, ale aj súkromnom živote. Pokúste sa identifikovať, čo vás baví, v čom sa vám darí, čo potrebuje vaše okolie a čím sa prípadne dokážete uživiť. Na činnosť, ktorú týmto spôsobom identifikujete sa potom zamerajte a snažte sa neustále zdokonaľovať.

prácaZdroj: elements.envato.com

Nemusíte sa hneď hlásiť na vysokú školu či tráviť dni či týždne nad knihami. Cenné vedomosti a skúsenosti získate aj praxou – ak vás napríklad baví fotenie, fotografické workshopy budú pre vás tým správnym spôsobom, ako svoju vášeň pre fotenie posunúť na vyššiu úroveň. Inšpiráciou a zdrojom nových vedomostí ale môžu byť aj podcasty a online kurzy. Informácií je skrátka všade dostatok, treba si len vyfiltrovať tie kvalitné a relevantné. 

Značky: