Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dokonalý zážitok z hry ponúka sedan IS, ktorý predstavil Lexus pre hráčov videohier. Koncept je výsledkom spolupráce značky s používateľmi streamovacej platformy Twitch zameranej na počítačové a e-športové hry. 

Gamers’ IS je jediný automobil na svete, pri ktorom sú herné výkony dôležitejšie ako to, čo má pod kapotou. Lexus predstavil auto, ktoré vytvoril spoločne so streamermi využívajúcimi platformu Twitch. Vďaka ich pomoci sa športový sedan IS stal optimálnym hracím priestorom. Nápady ako vytvoriť pre nich dokonalé auto zhromaždili počas priameho prenosu, ktorý usporiadala  populárna streamerka Fuslie.

Podujatie dostalo pred obrazovky počítačov až 554 000 používateľov! Hlasovali za úpravy zahŕňajúce množstvo detailov, od interiéru s hernou tematikou až po špeciálne dizajny ovládačov a výber nápojov. Len čo boli dohodnuté všetky dizajnové riešenia, Lexus spolu so štúdiom SCPS skonštruovali jedinečné auto prispôsobené na počítačové hry.

Základom je Lexus IS 350 F Sport

,,Komunita na Twitchi sa úlohy zhostila na úrovni. Tak ako sa s vášňou venuje hraniu počítačových hier, s rovnakým nasadením sa pustila aj do navrhovania Lexusu IS 2021 ako športového sedana svojich snov. Požiadali sme ich, aby nám pomohli premeniť model na dokonalý herný priestor a dostalo sa nám obrovskej odozvy. Spoločne sme vytvorili jedinečnú kombináciu dizajnu a výkonu v automobilovom aj hernom svete,” vyjadril sa Vinay Shahani, viceprezident pre marketing Lexusu v USA.

Koncept vychádzal z nového modelu IS 350 vo verzii F Sport. Karosériu pokryli vinylovým polepom Infiltrate, ktorý vybralo 48 % hlasujúcich. V tejto verzii vyzerá auto veľmi technicky, pripomína herné rozhranie, ktoré sa zhoduje s head-up displejom a vytvára tak prostredie podobné prieskumným alebo špionážnym hrám.

Japonský  pop art v interiéri

Viac ako 55 % používateľov Twitchu, ktorí sa projektu zúčastnili, si vybralo interiér Neon Tokyo s elektrizujúcou estetikou japonského pop artu. Podhľad strechy je pokrytý priehľadnou akrylovou vrstvou so živicovými kvapkami osvetlenými programovateľnými RGB LED diódami. Za zadnými sedadlami sú umiestnené LED panely, ktoré premietajú na zadné okno programovateľné obrazy a vytvárajú tak animovaný záves. Spoločnosť SCPS doplnila vybavenie interiéru špeciálne navrhnutými dizajnovými prvkami. Filtre Smart Tint nalepené na oknách zatemňujú interiér auta, výsledný efekt vytvára dojem akoby auto jazdilo v noci osvetleným centrom Tokia.

V kufri auta je umiestnený špeciálne navrhnutý počítač s  grafickou kartou MSI Gaming GeForce a procesorom AMD. Neštandardný  kryt je osvetlený programovateľnými RGB LED diódami.  Kvôli pôsobivému odhaleniu automobilu, doň nainštalovali generátor hmly a automatizované  RGB lasery.

Zakrivený monitor a chladnička

Na strane spolujazdca je herný systém integrovaný do sedadla a zakrivený monitor s vysokým rozlíšením. Za takúto obrazovku hlasovalo 64 % účastníkov. Klávesnica a myš sú umiestnené na výsuvnej platforme, rovnako ako jedinečný v 3D tlačiarni vytlačený herný ovládač. Takmer polovica hlasujúcich (42 %) si vybrala dizajn ovládača Cyber s metalickou kozmickou sivou a tmavou tyrkysovou farbou s neónovými akcentmi.

V centrálnej konzole sa nachádza chladnička na 6 nápojov a o jej obsahu tiež rozhodli používatelia  Twitchu. Takmer dve tretiny (61 %) si vybralo k hraniu hier ľadovú kávu.

Dielo špecialistov

Spoločnosť SCPS zapojila do realizácie projektu 20 svojich špecialistov, vrátane konceptuálnych umelcov, dizajnérov, tvorcov 3D modelov, inžinierov, počítačových technikov a modelárov špecializujúcich sa okrem iného aj na kovoobrábanie. Väčšina z nich sú aj nadšení hráči. Skonštruovanie automobilu, od začiatku projektu až po premiéru vozidla, trvalo päť mesiacov.

Projekt Gamers’ IS je súčasťou kampane All In zameranej na propagáciu nového modelu Lexus IS 2021, v rámci ktorej Japonci upozorňujú na ľudí nasledujúcich svoju vášeň. Jednou z nich je aj Fuslie, ktorá viedla diskusiu a hlasovanie o konečnom vzhľade a vybavení Gamers´ IS. Američanka je populárnou streamerkou s bohatými skúsenosťami. Začínala v komunite PUBG a zúčastnila sa mnohých turnajov vrátane Twitch Rivals.

Značky: