Google más stránku, kde zoradil všetky aktuálne produkty a služby.

V tomto zozname si môžete preveriť, ktoré z nich používate a inšpirovať sa vyskúšať ďalšie. Odkazy vedú na konkrétne z nich a tak máte príležitosť objaviť niečo nové. Sú uvedené v spodnej časti stránky a rozdelené do kategórií pre všetkých, teda bežných používateľov, pre biznis účely a vývojárov.

Nástroje zo sekcie biznis môžete využiť aj vy, no ide väčšinou o analytické nástroje vhodné na sledovanie štatistík vašich webových stránok alebo manažovanie vášho účtu v reklamnom systéme od Googlu. Takisto sa dajú použiť vývojárske nástroje a využiť rozhranie od Googlu na programovanie aplikácií pre Android.

Google ale aj iné firmy niektoré služby ukončia. Niekedy nám to pripadá, ako by ukončoval tie najlepšie z nich. Napríklad aplikáciu Google Podcasty sme si obľúbili. Nemala toľko funkcií, ako iné aplikácie, bola však jednoduchá.

Ukončenie podpory alebo poskytovania služby sa týka aj produktov a takto dopadol aj Chromecast. Podobne je na tom aj Microsoft, ktorý skončil s pôvodným prehliadačom Microsoft Edge uvedeným so systémom Windows 10. To už je z pohľadu IT dlhá história.

Najnovšie oznámil koniec 3D Skicára. Tento program bol zaujímavý, no používatelia ho príliš nepotrebovali a zrejme sa jeho používanie nerozšírilo. Podobná situácia je aj s Wordpadom. Ani tento program možno nebol až tak používaný no vo Windows bol ako pokročilý program na prácu s formátovaným textom. Dnes môžete využiť kancelársky balík Microsoft 365 on-line. Je zadarmo a máte v ňom všetky dôležité funkcie pre bažného používateľa.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.