Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Elektromotory sú v súčasnosti stálicami mnohých priemyselných odvetví, kde si výrobu bez nich nevedia ani predstaviť. V spolupráci s ďalšími komponentmi, ako sú elektroprevodovky alebo frekvenčné meniče, získavajú podniky konkurenčné výhody, úsporu nákladov i energií.

Aké benefity prinesú elektromotory vašej výrobe?

Elektromotor pomáha i plní náročné požiadavky

Elektromotor je zariadenie, ktoré mení elektrickú energiu na využiteľnú mechanickú energiu. Hlavné a všeobecné použitie majú pri poháňaní strojov v nespočetných odvetviach od elektroniky, stavebníctva, automobilovej výroby, dopravy, priemyslu.

Elektromotor nájdete v elektrických hodinkách, v elektrických vozidlách, pri riadení obrábacích strojov, ale aj v pohone lodí či prečerpávaní vody.

Požiadavky výroby na správny elektromotor sa menia. Výber motora je dôležitý z pohľadu aktuálneho procesu výroby a potrebného výkonu, ale aj spoľahlivosti zariadenia do budúcnosti.

Elektromotory a optimalizácia procesov

V štandardných technologických prevedeniach sa používajú trojfázové elektromotory, ktoré je možné prispôsobiť podľa individuálnych preferencií a potrieb zákazníkov. Inteligentné technológie sa neustále vyvíjajú a napredujú, s čím súvisí aj potreba promptne reagovať na zmeny v trendoch a podľa nových ideí klientov.

Výber kvalitného elektromotora s pokročilými funkciami vám umožňuje realizovať rôzne analýzy a získavať údaje, ktoré by sa inak zhromažďovali zložitejšie. Na dosah máte rôzne analýzy a vyhodnocovanie všetkých prevádzkových údajov do najmenších detailov. Tak si zabezpečíte vyšší komfort prevádzky a optimalizáciu vašich procesov.

Oprava elektromotoraZdroj: elements.envato.com
Oprava elektromotora

Frekvenčný menič pre úsporu energie

Rovnako, frekvenčný menič je zariadenie, ktoré má uplatnenie v mnohých aplikáciách a v rôznych priemyselných odvetviach. Premenou frekvencie dodávaného napätia môžu riadiť otáčky elektromotorov, a tým pomôcť k efektívnejšej a spoľahlivejšej prevádzke strojov.

Ide o skutočne dôležitý prístroj, ktorý je v mnohých prípadoch nevyhnutný pre udržanie plynulého chodu výrobných liniek.

Frekvenčný menič je ideálny pre použitie vo vodnom hospodárstve a vodárenstve, teda v systéme zásobovania vodou. Plnia tu niekoľko podstatných funkcií, výsledkom ktorých je aj benefit v podobe zníženia spotreby energie a nákladov.

Šikovným zariadením je frekvenčný menič na čerpadlo. Okrem toho, že pomáha pri rôznych činnostiach, pri správnom nastavení predlžuje životnosť používaných zariadení i čerpadiel v konštantnej prevádzke.

Premýšľajte o úspore a benefitoch elektromotorov už dnes

Pokiaľ práve zvažujete investície do nových elektromotorov, určite si vyberte moderné, inteligentné a úsporné zariadenia. Okrem toho, že spotrebujú menej energie, majú menší rám a vážia menej.

Pridajte sa už dnes k prestížnym priemyselným podnikom po celom svete. O pár rokov sa síce tieto elektromotory stanú štandardom, no dovtedy oceníte ich návratnosť i pokrytie náročných požiadaviek.

Značky: