Na pohľad vyzerá celkom normálne, no banka ho neposlala. A opäť si pýta v emaily potvrdenie, ktoré si od vás banka pýtať nikdy nebude.

Nie že by útočníci na túto banku niekedy zanevreli, no tentoraz sa v našej emailovej schránke zobrazil email vyžadujúci akési potvrdenie. Primárne nie je nebezpečný, no nie je autentický a až priveľmi sa podobá na jeden z dizajnových vlastností tejto banky. Podvodníci si dali záležať.

Je napísaný s čiastočne chýbajúcou diakritikou a ako už býva zvykom, nesedí emailová hlavička. Ak pozeráte email na smartfóne, zobrazí sa ako odosielateľ iba nápis TATRA. Po kliknutí na tento nápis sa ukáže emailová adresa info@ds-up.com. Už z tohto sa dá vidieť podvrh.

Tlačidlo s nápisom Potvrdit teraz vedie na akúsi stránku o start-upoch alebo aspoň sa za takúto stránku vydávajúc. V smartfóne ju prehliadač otvorí, no zobrazuje sa iná URL adresa než tá, ktorá je za zavináčom v emailovej adrese. Webový prehliadač na počítači stránku zablokuje pre chybu v SSL certifikáte. Správu odporúčame odstrániť a nijakým spôsobom na ňu nereagovať.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Dajte si pozor na ďalší bankový podvod

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.