Dokážu sa infiltrovať do zoznamov skladieb.

Môže sa tak stať v prípade, že zoznam skladieb zdieľate s viacerými používateľmi. Do takéhoto zoznamu sa môžu infiltrovať boti so ženskými menami ako napríklad Ashley, Emma alebo Elsie. Odporúčame preto, aby ste si skontrolovali svoj zoznam skladieb. 

Títo boti následne dokážu prebrať kontrolu nad vytvoreným zoznamom skladieb a pridávajú do neho skladby neznámych umelcov. Všetko sa deje bez súhlasu jeho vlastníka. Predpokladá sa, že cieľom týchto botov je zvýšiť štatistiky počúvanosti práve takto pridaného interpreta.

Portál PhoneArena informuje, že vyšetrovanie viedlo od bota “Ashley” až k používateľovi Pesukone, ktorý sa venuje podpore neznámych hudobníkov. O existencii bota “Ashley” a ďalších sa na vlastnej koži presvedčilo už množstvo používateľov, ktorí svoje skúsenosti zdieľali na Reddite.

SpotifyZdroj: Spotify
Spotify Playlist

Pokiaľ boli vaše zoznamy skladieb takto napadnuté, zatiaľ neexistuje žiadne efektívne riešenie a to aj napriek tomu, že Spotify o probléme už vie. Je to aj z dôvodu, že kolaboratívne zoznamy skladieb sú verejné, čiže nie je možné konkrétnemu používateľovi k nemu zablokovať prístup. 

Keďže tieto zoznamy nepodporujú ani funkciu pozvánok, jediným riešením ako sa zbaviť nechcene pridaných skladieb je, že ich vymažete ručne. V krajnom prípade je možné nastaviť zoznamy skladieb ako súkromné.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.