Spoločnosť HP Inc. predstavila na nové pracovné a herné notebooky, ktoré budú dostupné na slovenskom trhu.

hp_produkty_na_slovensku_1

Novinky v oblasti prenosných počítačov prichádzajú v nám doteraz známych sériách. Hovoríme o označení x360 pre konvertibilné zariadenia, Pavilion v rámci klasických aj konvertibilných notebookoch a samozrejme EliteBookoch pre najnáročnejších používateľov.

hp_produkty_na_slovensku_13

Na výber sú tri nové modely HP Pavilion x360. Veľkosti uhlopriečok sú 11, 13 a 15,6“. Cena najmenšieho modelu sa bude pohybovať na úrovni 469 EUR. Je to však cena závislá od konkrétnej konfigurácie. Model s 13“ uhlopriečkou displeja bude mať vyššiu výbavu a počíta sa s procesormi Intel Core i3 a i5. Budú to počítače určené širokému spektru používateľov, teda hľadí sa na cenu. Vo výbave tak budú SSHD disky. Budú mať vysokú kapacitu, no zároveň vďaka flash modulu zrýchlia cachovanie dát. Používanie konvertibilných notebookov Pavilion x360 by malo byť plynulejšie.

hp_produkty_na_slovensku_17

Veľmi pekné sú aj strieborné modely radu Envy. Dostupné sú v dvoch veľkostiach a to vo verzii 13“ vhodnej na cestovanie a 15,6“ verzii vhodnej ako nástroj na pracovný stôl.

hp_produkty_na_slovensku_10

HP 34″ Envy Pro Curved AiO je počítač „všetko v jednom“ so zahnutým monitorom.

hp_produkty_na_slovensku_14

Herné notebooky

Súčasne HP pripravilo inovovanie svoje hernej série. HP Omen už nie je z kovu ale z plastu a má eternetový konektor. Hoci plastové vyhotovenie nie je tak efektné, notebook je citeľne ľahší. HP vyhovelo pripomienkam používateľov a upustilo od kovovej konštrukcie minulého Omenu. V septembri príde na trh aj 17“ verzia tohto herného notebooku. No a v neposlednom rade príde na trh aj Omen Desktop. Teda herný počítač vo vyhotovení stolného počítača.

hp_produkty_na_slovensku_18

Aktuálny Omen má uhlopriečku 15“. Kto chce multimediálny stroj aj na hry, má možnosť siahnuť po modeli Pavilion gaming s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX960. Tu bude kombinácia SSD disku na rýchle zavedenie systému a hier, na dáta je tu potom platňový disk s kapacitou 1 TB.

hp_produkty_na_slovensku_12

HP Elite x3

hp_produkty_na_slovensku_8

Slovenskú premiéru bude mať aj smartfón HP Elite x3 postavený na Windows 10 Mobile. Bude podporovať funkciu Continuum. S procesorom Snapdragon 820 sa bude podobať na notebookový výkon. Ak ho teda dáte do dokovacej stanice USB-C konektorom, máte tak dostupný počítač, tak ako ho poznáte. Kameňom úrazu je zatiaľ podpora aplikácií pre Windows 10 pre desktopy a mobilné zariadenia. Smartfón bude vo verzii dual SIM s podporou pamäťových kariet až do 2 TB. Telefón bude mať skenovanie dúhovky na prihlasovanie do systému, IP67 s vodotesnosťou do 1 metra po dobu 30 minút. Dostupný bude koncom augusta a voliteľné príslušenstvo sa bude dať na Slovensku kúpiť od septembra. Stanovená cena je zatiaľ bez DPH a to na úrovni 699 EUR. Kombinácia smartfónu a dokovacej stanice je zatiaľ stanovený na 729 EUR, takisto bez DPH.

Prečítajte si:

MWC: HP Elite x3 je phablet, ktorý premeníte na stolný počítač a notebook (VIDEO)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.