Oficiálne vyzerajúce rendery pochádzajú od tých najspoľahlivejších leakerov.

Do predstavenia skladacích noviniek nám zostáva už iba niekoľko dní, čiže nie je až takým prekvapením, že na internete sa začali objavovať oficiálne vyzerajúce obrázky týchto telefónov.

Prvú várku renderov nám priniesol leaker Evan Blass. Vďaka nemu sa môžeme pozrieť na model Galaxy Z Fold4 v očakávaných oficiálnych farbách, ktorými sú Phantom Black vľavo, Beige v strede a „Gray-green“.

Samsung Galaxy Z Fold4Zdroj: Evan Blass
Samsung Galaxy Z Fold4

Obrázky nám rovnako naznačujú, že po stránke dizajnu by sme nemali očakávať príliš veľké zmeny. Vylepšenia sa však budú týkať dôležitých častí, avšak pôjde skôr o detaily. Na renderoch si môžeme všimnúť aj skener odtlačkov prstov a kolísku na ovládanie hlasitosti. V hornej časti sa nachádza slot pre SIM kartu.

Druhý obrázok nám prináša pohľad na model Galaxy Z Flip4 v sivej, fialovej, zlatej a svetlomodrej farbe. Aj v prípade tohto modelu je vzhľad takmer identický s jeho predchodcom.

Samsung Galaxy Z Flip4Zdroj: Evan Blass
Samsung Galaxy Z Flip4

Druhým zdrojom je MySmartPrice. V prípade tohto leakera sa už môžeme pozrieť na obrázok, ktorý nám ponúkajú pohľad aj na ďalšie časti telefónu Z Flip4. Konkrétne sa môžeme pozrieť na externý displej, ktorá sa zdá byť oproti predchodcovi o niečo širší. Údajne má 2,1-palca, zatiaľ čo model Galaxy Z Flip3 má displej s uhlopriečkou 1,9-palca.

Samsung Galaxy Z Flip4Zdroj: MySmartPrice
Samsung Galaxy Z Flip4

Do tretice prichádzajú rendery aj od leakera Pricebaba. Rovnako ich môžeme z veľkej časti považovať za vierohodné. To nám však potvrdzuje, že obidva modely Galaxy Z Fold4 a Galaxy Z Flip4 sú takmer identické so svojimi predchodcami.

Samsung Galaxy Z Fold4Zdroj: Pricebaba
Samsung Galaxy Z Fold4

Pokým na potvrdenie týchto renderov si budeme musieť ešte chvíľu počkať, ich pôvod nám naznačuje, že sú vierohodné. Pozrime sa však ešte na ďalšie parametre, ktoré poznáme už nejaký čas.

Obidva modely budú vybavené čipsetom Snapdragon 8+ Gen 1. Očakávame, že Galaxy Z Fol4 dostane nové fotoaparáty – 50 Mpx širokouhlý, 12 Mpx ultraširokouhlý a 10 Mpx teleobjektív s 3× priblížením. Selfie fotoaparáty budú dva – 10 Mpx vonkajší a 16 Mpx vnútorný pod displejom. Ďalšie detaily o tomto modeli nájdete aj v našom ďalšom článku TU.

V prípade modelu Galaxy Z Flip4 očakávame takmer identickú výbavu. Vieme však, že vylepšenia by sa mali týkať najmä batérie a nabíjania. Jej kapacita narastie na 3 800 – 3900 mAh, pričom ju bude možné nabíjať 25W.

Predstavenie skladacích noviniek (vrátane hodiniek série Galaxy Watch5) očakávame 10. augusta.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.