Internetom kolujú fotky 5G verzie chystanej vlajkovej lode.

Samsung už 11. februára 2020 predstaví smartfóny radu Galaxy S20. Medzi novinkami bude aj model Galaxy S20+ v 5G verzii a práve fotky tohto telefónu aktuálne kolujú internetom. Fotografie zverejnil portál XDA-Developers.

Prvé živé fotografie pripravovaného telefónu potvrdzujú niekoľko špekulácií – nová generácia smartfónov od Samsungu bude mať označenie Galaxy S20 a nie Galaxy S11, ako by sa dalo čakať. Samsung chce takýmto spôsobom privítať nové desaťročie a uvidíme, či nám o rok predstaví Galaxy S21 alebo S30.

XDA-Developers tvrdí, že Infinity-O displej je zaoblený menej, ako tomu bolo v minulosti. Na fotkách si môžete všimnúť dieru v strede horného riadku a tenké rámiky okolo displeja. Galaxy S20+ tiež obsahuje fóliu na ochranu displeja, ktorá je na nalepená priamo od výroby.

Zaujímavejšie však vyzerá zadná strana. Všimnúť si môžete 4 fotoaparáty, blesk a malú dierku, ktorá vyzerá ako dierka pre mikrofón. Po bokoch sa nachádzajú tlačidlá na ovládanie hlasitosti a zapnutie/vypnutie zariadenia. Bixby tlačidlo sa vo výbave telefónu nenachádza.

Galaxy S20+ bude podľa informácií portálu XDA-Developers v strede portfólia rodiny S20, čo sa výbavy týka. Samsung vraj predstaví aj model Galaxy S20 Ultra, ktorý ponúkne úplne nový 12 Mpx 1.8μm senzor hlavného fotoaparátu.

Celkovo by sme sa mali dočkať troch modelov – S20, S20+ a S20 Ultra. Pripomeňme, že rodina Galaxy S10 prišla pred rokom na trh vo verziách S10e, S10 a S10+.

Samsung Galaxy S20+ 5G. Zdroj: XDA-Developers

Zdroj a titulná fotografia: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

CEO Samsungu prezradil názov nového skladateľného smartfónu a potvrdil príchod Galaxy S20

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit