Zdá sa, že boli zverejnené prvé obrázky záhadného telefónu strednej triedy.

Spoločnosť OnePlus sériu Nord predstavila v roku 2020 s cieľom prinášať dobre vybavené a cenovo dostupné zariadenia. Už v roku 2021 sa jej tento cieľ podarilo naplniť, kedy predstavila model Nord 2. Pred pár dňami sa začali objavovať informácie o nástupcovi tohto telefónu, pričom sa predpokladalo, že ide o priameho nástupcu v podobe modelu Nord 3. Ako sa však neskôr ukázalo, záhadným zariadením je model Nord CE 3, ktorý by sa mohol na trhu objaviť ešte v lete tohto roku. K tejto správe sa teraz pridávajú aj tri skutočné fotografie, ktoré smartfón zobrazujú z každej strany.

Zadná strana telefónu je lesklá, pričom zelený rám (pravdepodobne plastový) je matný. Fotografia tak zároveň aj zobrazuje jednu z pripravovaných farebných verzií. Pri pohľade na zadnú stranu zariadenia vidíme dva kruhy, v ktorých sú umiestnené tri fotoaparáty a LED blesk. Zdroj k zostave fotoaparátov dodáva, že by mala obsahovať hlavný 108 Mpx fotoaparát a dva 2 Mpx fotoaparáty na meranie hĺbky a makro zábery. Zdá sa však, že 2 Mpx budú až žalostne málo. Našťastie stále ide o neoficiálne informácie, čiže predpokladáme, že parametre zostavy fotoaparátov sa časom zmenia.

Pozornému oku neunikne, že v bočnej stene chýba mechanický volič režimov, ktorý sa stal medzi používateľmi telefónov OnePlus veľmi obľúbeným prvkom výbavy. Ten však chýbal aj pri modeli Nord CE 2. Vzhľadom k nízkej cene bude použitá aj čítačka odtlačkov prstov, ktorá bude zabudovaná v tlačidle napájania. Okrem povinnej výbavy sa však v telefóne objaví aj 3,5 mm jack. Ten je umiestnený v spodnej časti spolu s USB-C portom a reproduktorom. V ľavej bočnej stene je umiestnený slot pre SIM karty a tlačidlá na ovládanie hlasitosti. 

Medzi očakávanú výbavu Nord CE 3 patrí IPS LCD displej s Full HD rozlíšením a obnovovacou frekvenciou 120 Hz, Snapdragon 695, batéria s kapacitou 5 000 mAh a 67 W rýchle nabíjanie, 8 GB RAM a až 256 GB vnútornej pamäte. Myslíme si, že aj takto zvolená výbava zabezpečí v prípade telefónu od OnePlus veľmi dobrý používateľský zážitok.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.