Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) v záujme ochrany zdravia jeho klientov, zamestnancov a ich rodinných príslušníkov uzavrel pre verejnosť všetky svoje pracoviská. Výnimkou je len pošta, ktorú prevezme zamestnanec chránený ochranným rúškom pri vstupe do objektu.

Pokiaľ potrebujete komunikovať s RÚ, tak odporúčame komunikovať elektronicky alebo telefonicky. Kontakty sú dostupné na https://www.teleoff.gov.sk/kontakty/ Na pracoviskách sú k dispozícii len tí zamestnanci, ktorí plnia nevyhnutné a neodkladné pracovné úlohy súvisiace najmä s poskytovaním elektronických komunikačných sietí a služieb počas mimoriadnej situácie na Slovensku. Ostatní zamestnanci sú na dovolenke, OČR alebo pracujú z domu. RÚ, okrem už zrušených zahraničných pracovných ciest, zrušil aj všetky tuzemské pracovné cesty svojich zamestnancov. Výkon štátneho dohľadu sa obmedzil na nevyhnutné kontroly a riešenia prípadov rušenia dôležitej telekomunikačnej infraštruktúry.

RÚ prijal preventívne ochranné opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19. Preventívne opatrenia sa riadia pokynmi kompetentných autorít a sú platné až do odvolania. RÚ vopred ďakuje svojim klientom aj zamestnancom za pochopenie a dodržiavanie prijatých ochranných opatrení.