Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Moderné práčky a sušičky výrazne uľahčujú život a šetria čas.

Daňou za toto pohodlie však môže byť kratšia životnosť oblečenia, ktoré menej šetrné pranie skrátka nemusí zvládnuť. Všeobecné rady, ako prať, pozná už takmer každý, zamerali sme sa preto na menej známe tipy, ktoré vám pomôžu nielen zachovať kvalitu oblečenia, ale aj predĺžia jeho životnosť. Každý kúsok nachádzajúci sa vo vašej skrini si zaslúži starostlivé a šetrné zaobchádzanie, vďaka čomu svoje obľúbené oblečenie využijete dlhšie.

Oblečenie netrieďte len podľa farby

Asi každý vie, že oblečenie je potrebné pred praním vytriediť. Vedeli ste však, že triediť by ste mali nielen podľa farby, ale aj podľa materiálu? V tomto smere určite odporúčame naštudovať si štítky na oblečení. Sveter z merino vlny by ste tak určite nemali prať so spodnou bielizňou. Ak triedenie zanedbáte raz, zrejme sa nič vážne nestane, stačia ale 3-4 nevhodné prania a s nenávratne zničeným oblečením sa môžete rozlúčiť.

Vaša práčka nie je bezúdržbová

Je skvelé, ak sú domáce spotrebiče označené ako bezúdržbové. Práčka však medzi ne tak celkom nepatrí, pretože by ste ju mali z času na čas vyčistiť a skontrolovať. Pozornosť je tiež treba venovať filtrom a tiež tesneniam, ktoré môžu padnúť za obeť plesniam.

Čistenie práčkyZdroj: elements.envato.com
Čistenie práčky

Stavte na alternatívu k aviváži

Niektoré prostriedky na pranie a aviváže majú tendenciu práčku zanášať, pričom na bubne sa môže vytvoriť ťažko odstrániteľný mazľavý povlak. Následne už je iba otázkou času, kedy sa mastné fľaky začnú objavovať aj na vašom oblečení. Pracie parfumy Giovani sú vďaka svojmu zloženiu a vôni ideálnou náhradou aviváže a vyššie spomenutým problémom sa s nimi vyhnete.

Používajte ochranné košíčky

Bielizeň s kovovými doplnkami, kosticami, sponami či gombíkmi, môžu nielenže poškodiť vašu práčku, ale aj všetko ostatné, čo sa rozhodnete oprať. Oplatí sa preto kovové prvky pred praním a aplikovaním Giovani parfumu na pranie odstrániť a ak to nie je možné, vložiť takúto bielizeň do špeciálnych ochranných košíčkov. Ak ich neviete zohnať, podobne dobre poslúži aj obyčajná obliečka na vankúše.

Značky: