Komunita iOS používa na komunikáciu systém iMessage. Na poslednom predstavení iOS 10 bolo pritom predstavené množstvo noviniek vrátane efektných emotikonov alebo rukou písaného textu.

Problém je však v tom, že iMessage je možné použiť len vtedy, ak používate iOS a komunikácia s platformou Android nie je zatiaľ možná. Portál Business Insider oslovil v tejto súvislosti zástupcov firmy Apple a získal nasledovné dva dôvody, prečo sa Apple nechystá uviesť iMessage pre používateľov Androidu.

Prvý dôvod je, že Apple registruje obrovskú databázu okolo 1 miliardy používateľov, pre ktorých je toto platforma určená na ich vzájomnú komunikáciu v rámci platformy. Je to veľká skupina ľudí a naozaj takto ľahko komunikujú cez internet, v prípade Wi-Fi napojenia teda skoro zadarmo. Podľa Apple neexistuje dôvod prečo túto skupinu ľudí rozširovať a obmedziť tak niektoré moderné funkcie.

Druhý dôvod je čisto pragmatický. Existuje veľká skupina ľudí, ktorí si na komunikáciu cez iMessage zvykli a používajú ju pravidelne. Ak by prešli na platformu Android, prišli by o svojich známych.

Výsledok je teda ten, že iMessage zatiaľ platformu iOS neopustia a ak chcete takto komunikovať, musíte mať iPhone.

Tip: Čo prináša iOS 10

iOS 10 príde 13. septembra. Vylepšuje používateľský zážitok, Siri je dostupná pre vývojárov (doplnené)

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.