Zlatým klincom stánku spoločnosti Samsung na výstave IFA v Berlíne boli jednoznačne nové 8K televízory. Tie sú založené na technológií QLED, majú priame zadné podsvietenie, ich jas je  4000 nitov a reálne sa začnú predávať na slovenskom trhu už v októbri. Samozrejme, prinesieme recenziu tohto modelu, vzorku na test už máme prisľúbenú.

Priamo na výstave sme oslovili Miroslava Záhorca, ktorý má na starosti televízory značky Samsung na slovenskom trhu. Pýtali sme sa ho na to, o aké uhlopriečky majú ľudia na Slovensku záujem a čím ich vlastne presvedčí, aby si kúpili televízor s rozlíšením 8K, keď všetky televízie na Slovensku zatiaľ vysielajú v rozlíšení HD. Vysvetlil nám, ako je to s prepočtom na vyššie rozlíšenie, hovorili sme o novom procesore v televízoroch a tiež sme venovali zvukovej stránke nových televízorov. O tú sa totiž v prípade nových soundbarov postarala značka Harman-Kardon. A tiež sme si nechali ukázať efektnú demonštráciu režimu Ambient, kedy televízor takmer splynie so stenou. Zaujímal nás tiež neviditeľný kábel a to, čo sa stane, ak sa norma pre vysielanie 8K zmení a bude treba niečo urobiť s hardvérom v televízore. Na všetky tieto otázky dostanete odpoveď v našom redakčnom videu.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté