Dôvodom môže byť partnerstvo so spoločnosťou Duracell.

Microsoft vydal konzoly novej generácie, Xbox Series X a Series S. A aj napriek tomu, že prinášajú viacero nových technológií a vylepšené herné ovládače, napájanie Xbox ovládačov ešte stále zabezpečujú AA batérie. Je to prekvapujúce, pretože ostatní výrobcovia sa už dávnejšie rozhodli využiť zabudované batérie, ktoré je možné dobíjať pomocou USB kábla.

Možný dôvod, prečo je tomu tak, odhalil portál Stealth Optional. Ten priniesol rozhovor so zástupcom spoločnosti Duracell, v ktorom sa okrem iného spomína spolupráca medzi výrobcom batérií a Xbox divíziou Microsoftu. Duracell v rámci tejto spolupráce dodáva Microsoftu batérie, ktoré sú súčasťou balenia konzoly Xbox. Toto partnerstvo funguje už niekoľko rokov a podľa vyjadrenia zástupcu Duracellu sa v blízkej budúcnosti neskončí.

Portál MCV v súvislosti s týmto vyjadrením kontaktoval Microsoft, ktorý obhajuje svoje rozhodnutie väčšou variabilitou z pohľadu používateľa – ten sa môže rozhodnúť, či chce využiť na napájanie ovládača AA batérie ľubovoľnej značky, nabíjateľnú batériu priamo pre Xbox ovládače (tú využívame aj my v redakcii) alebo využívať ovládač bez batérií v režime káblového pripojenia k počítaču či konzole Xbox.

Je však možné, že pravda je niekde uprostred…

Zdroj: Stealth Optional, MCV 

Prečítajte si aj:

Xbox Series X: Plynulý prechod do novej generácie (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit