Spoločnosť Apple hlási obrovský úspech s predajmi modelov zo série iPhone 15.

Veľký úspech majú smartfóny z novej série od spoločnosti Apple aspoň v rámci USA. Veľký mobilný operátor AT&T totiž ohlásil, že séria iPhone 15 sa predáva ako teplé rožky. Mobilný operátor pritom uvádza, že veľký záujem o nové iPhony bol najmä v období predobjednávok, keď zaznamenal najvyšší záujem o nové iPhony za posledné roky. Ani minuloročná séria, ktorá konečne priniesla priestrel pre selfie fotoaparát namiesto širokého výrezu teda nedokázala zaznamenať také vysoké predaje.

Informácie o skvelých predajných číslach spoločnosti zdieľal aj portál andro4all.com. Prečo však používatelia siahajú toľko po sérii iPhone 15 a budú mať telefóny úspech aj do budúcna? To si prezradíme v našom článku.

Apple má pred sebou ešte dôležité obdobie

Pri predajoch smartfónov sú dôležité dve obdobia. Jedným z nich je bezpochyby obdobie predobjednávok, kedy sa odhalí, aký záujem o zariadenia je. V tomto smere Apple dokázal ostáť na jednotku, keďže záujem je podľa AT&T skutočne vysoký. Čo však bude v období Vianoc? Pre mnohých výrobcov smartfónov je toto obdobie časom najväčšieho zárobku a v predvianočných mesiacoch dokážu predať až polovicu zariadení, ktoré predajú za celý rok.

Aj sériu iPhone 15 teda čaká ešte veľká skúška, no nepochybujeme o tom, že aj v tomto čase Apple získa veľký úspech. Nový iPhone pod vianočným stromčekom totiž môže byť skvelým darčekom pre niekoho, kto využíva starší model a chce vyskúšať niečo skutočne nové. Inovácií totiž bolo pomerne veľa, najmä v najnovšej sérii.

iPhone 15Zdroj: TOUCHIT
iPhone 15

Séria iPhone 15 priniesla významné novinky

Ako sme už spomenuli, najväčším lákadlom pre fanúšikov série iPhone 14 bol minulý rok nový priestrel v displeji spolu s Dynamic Island a taktiež príchod 48 Mpx fotoaparátu. Všetky tieto prvky však ponúka aj séria iPhone 15 s tým rozdielom, že sa nachádzajú aj v základných modeloch, nielen v Pro verziách. Používateľov však zrejme prilákal aj USB-C konektor pre nabíjanie, ktorý po dlhých rokoch nahradil konektor lightning. S týmto konektorom Apple uspel aj na našom trhu a zdá sa, že si získal popularitu aj na trhu v USA.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.