Pôvodná počítačová verzia hry Minecraft je postavená na Jave (tým teraz nemyslíme motorku) a predalo sa jej už 30 miliónov kópií.

Hra vyšla v roku 2011 a jej tvorcom je Markus „Notch“ Persson. Už v alfa a beta verzii mala hra nevídaný úspech a udržala si ho dokonca aj po tom, čo ju v roku 2014 kúpil Microsoft. Občas sa totiž stáva, že keď hru kúpi veľký hráč, tak ju buď pokazí svojimi hernými mechanikami, alebo jednoducho hráči na hru zanevrú už len pre meno štúdia, ktoré ho prevezme.

To sa však nestalo a Microsoft sa rozhodol z Minecraftu spraviť multiplatformovú záležitosť a dnes si môžeme hru užiť aj na mobilných zariadeniach, či konzolách. Okrem iného existuje aj obrovská základňa scény „moddingu„, ktorá do hier vnáša rôzne úprav, vylepšenia, či rôzne addony.

Minecraft dokonca robí aktivity, ktoré spája s realitou. Jednou z nich je aj „Bamboo Challenge„, kde stačilo zasadiť bambus v Minecrafte a tak ste pomohli pandám v reálnom svete.

Microsoft podľa najnovších čísiel predal v októbri 2018 viac ako 154 miliónov kópií a má viac ako 91 miliónov aktívnych hráčov mesačne na všetkých platformách. Neuveriteľné čísla.

Minecraftu prajeme dlhú životnosť a narastajúci počet hráčov.

Zdroj: Neowin

Prečítajte si aj:

Sega Mega Drive Mini príde na trh 19. septembra

Značky: